Ultima oră

Noi spatii verzi in Focsani

Mihaela Beșleagă
2 aug 2007 1474 vizualizări
Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a lansat licitatia de proiecte pentru obtinerea de finantare pentru realizarea de parcuri sau a oricarui alt tip de spatiu verde (gradini, amenajari sportive publice, gradini botanice, baze de agrement, parcuri de distractie).

Proiectul "Amenajare spatii verzi", aprobat de consilierii locali in sedinta de marti, este o investitie de 8.442.908 lei

In ultima sedinta de Consiliu Local, consilierii au adoptat proiectul de hotarire initiat de primarul Decebal Bacinschi, privind aprobarea actualizarii indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investitii "Amenajare spatii verzi". "Acesta este un program de la Ministerul Mediului pentru spatiul verde, pentru mobilier urban sau alimentare cu apa pentru aceste spatii. Ne-au spus ca daca in 40 de zile avem un astfel de proiect sa-l trimitem la ei pentru a-l realiza. Am luat un program mai vechi, de pe vremea primarului Nicolae Latcan, l-am reactualizat, iar dupa ce are aprobarea Consiliul Local il trimitem la Minister pentru a intra pe fonduri europene. Proiectul nostru e din 1997, iar acum l-am reactualizat", a declarat primarul Decebal Bacinschi in cadrul sedintei ordinare de marti. Proiectul isi propune dezvoltarea si modernizarea spatiilor verzi si infiintarea de noi parcuri in Focsani. Investitia se ridica in total la 8.442.908 lei. Suma totala alocata de Guvernul Romaniei pentru acest program este de 8 milioane de euro. Finantarea nerambursabila este sustinerea financiara a cheltuielilor eligibile ale proiectului in procent de 100%. Potrivit "Ghidului de finantare a Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati" (aparut in Monitorul Oficial nr. 502, din 26 iulie 2007), criteriile de selectie ale proiectelor sint: suprafata de spatiu verde pe cap de locuitor de la nivelul localitatii, numarul de locuitori, suprafata pe care se realizeaza proiectul, valoarea contributiei proprii, iar utilizarea de materiale ecologice in proiect va avea prioritate fata de utilizarea de materiale clasice. Selectia proiectelor depuse se va derula pe etape. Astfel, pina pe 15 august se depun proiectele; in perioada 15 august - 1 septembrie au loc analiza si evaluarea proiectelor depuse, in perioada 1 septembrie - 15 septembrie desemnarea proiectelor cistigatoare si elaborarea Hotaririi de Guvern pentru finantarea acestora, iar in perioada 15 septembrie - 1 octombrie semnarea documentelor necesare finantarii. Proiectele se depun la Registratura Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, Bd. Libertatii nr. 12, Sector 5, Bucuresti. Ghidul de finantare a Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati se poate consulta pe site-ul www.mmediu.ro, la sectiunea stiri. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.