Ultima oră

Sararu urmeaza sa fie trimis in judecata

Cristi Irimia
1 aug 2007 972 vizualizări
Astazi, procurorul Paul Mihaila intentioneaza sa-i prezinte materialul de urmarire penala u instanta a mentinut ieri starea de arest preventiv

Primarul suspendat al comunei Mera, Gheorghe Sararu, urmeaza sa fie trimis in judecata, curind, de catre Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani. Procurorul Paul Mihaila intentioneaza sa-i prezinte astazi materialul de urmarire penala, ulterior urmind sa decida momentul in care va inainta dosarul catre Judecatoria Focsani. Dupa ce dosarul va ajunge la instanta, aceasta este obligata sa dea un termen scurt, pentru a se lua in discutie de indata temeiurile arestarii preventive. Mai exact, daca aceste temeiuri subzista, iar inculpatul va fi judecat in stare de arest sau in stare de libertate, daca se vor admite considerentele ca nu poate influenta mersul judecatii si nici nu reprezinta un pericol public. In situatia in care Sararu va fi trimis in judecata pina pe 9 august, cind ii expira mandatul de arestare in baza caruia se afla acum dupa gratii, verificarea temeiurilor ce tin de arestarea preventiva se va face imediat dupa trimiterea in judecata si nu in ziua imediat urmatoare expirarii mandatului. Ulterior, daca instanta va decide sa-l judece pe edilul din Mera in stare de arest preventiv, aceasta masura va fi reverificata din 60 in 60 de zile de catre judecatorul care va avea pe rol cauza. In acest dosar aflat la un pas de finalizare, Gheorghe Sararu este acuzat de abuz in serviciu in forma calificata, instigare la fals si distrugerea de inscrisuri sub semnatura privata. Totul, in legatura cu retrocedarile de padure din zona Mera.


Nu s-a admis liberarea provizorie


In ceea ce priveste cererea de liberare provizorie sub control judiciar, judecata ieri, instanta a respins-o ca neintemeiata. Decizia i-a apartinut judecatoarei Ana Dinu Murgulet, care a considerat ca Sararu trebuie sa ramina, in continuare, in arest preventiv. Edilul suspendat din Mera poate face recurs in 24 de ore de la comunicarea sentintei. Daca se va intimpla acest lucru, atunci Tribunalul Vrancea va judeca recursul in 48 de ore de la introducerea actiunii. Avocatii lui Sararu, Doru Constantinescu si Adelin Costache, au solicitat ieri admiterea cererii pe motive de sanatate, dar si luind in considerare faptul ca urmarirea penala s-a terminat, iar clientul lor nu mai are ce zadarnici. Procurorul Paul Mihaila, care a revenit din concediu special pentru a fi prezent in sala de judecata, a sustinut ca se impune mentinerea starii de arest preventiv, deoarece nici la ora actuala procurorii n-au reusit sa intre in posesia registrului de la Primaria Mera. In registru erau trecute date despre cererile de retrocedare, iar una din acuzatiile care i se aduc lui Sararu este aceea ca a pus o serie de functionari ai Primariei Mera sa dea numere de inregistrare din 1998 unor cereri de retrocedare din 2004. Totodata, Mihaila s-a referit si la conditiile admiterii cererii de liberare sub control judiciar, din Codul de Procedura Penala, similare cu cele privind liberarea pe cautiune. "Daca se va admite cererea, vom avea doua hotariri diferite ale aceleiasi instante", a spus procurorul Mihaila, referindu-se la faptul ca actiunea anterioara a fost respinsa de instanta. Inainte de judecarea cererii de liberare provizorie, pe holul Tribunalului a izbucnit un mic conflict verbal intre cele doua surori gemene ale lui Gheorghe Sararu, venite separat sa-l sustina pe edilul suspendat. Acuzatiile au curs de o parte si de alta, partile fiind temperate de alte persoane venite sa-l vada pe Sararu.


Jandarmii continua sa ne obstructioneze


Ieri la Tribunal s-a consumat un nou episod din seria abuzurilor pe care unii jandarmi le fac asupra reporterilor nostri. Desi se afla intr-o zona in care avea acces, jurnalistul Ziarului de Vrancea a fost oprit de unul dintre jandarmi, care a vrut sa fie, chipurile, prevazator: "Nu aveti voie sa treceti prin aceasta zona!", referindu-se la perimetrul usii care da in curtea interioara a instantei. Grijuliu cu locurile pe unde se deplasa reporterul ZDV si atent ca nu cumva acesta sa treaca prin curtea interioara a tribunalului, desi reprezentantul ziarului nu avea de gind asa ceva, jandarmul in cauza a stat impasibil cind i s-au aratat doi amici ai primarului Sararu in curtea interioara a instantei. Adica exact in locul unde conducerea Tribunalului a stabilit o interdictie pentru cei care nu lucreaza in cadrul instantei. Atitudinea jandarmilor fata de reporterii nostri nu este singulara, venind dupa alte incidente de acest gen in care oamenii legii au facut discriminari cu privire la persoanele care s-au aflat in curtea interioara a instantei. Faptul ca sintem, in continuare, obstructionati, iar amicii lui Sararu tolerati in locurile unde, teoretic, n-ar trebui sa aiba acces, denota reaua vointa de care dau dovada unii jandarmi de la Tribunal. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.