Ultima oră

Politistii au motocicleta noua

Cristina Palade
1 aug 2007 1744 vizualizări
Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) are de saptamina trecuta o noua motocicleta in dotare. Este vorba de o motocicleta marca BMW, cu 850 centimetri cubi si 100 de cai putere, fabricata in 2003.

IPJ mai are in dotare o motocicleta fabricata in 1990

Noua achizitie a IPJ costa in jur de 60.000 euro si a fost obtinuta de la Inspectoratul General de Politie Romana. "Am obtinut o motocicleta marca BMW, care este din dotarea IGPR. Are 850 de centimetri cubi, 100 de cai putere si o greutate totala de 340 de kilograme. Este dotata cu statie pentru a se putea lua legatura cu IJP si microfon de avertizare", ne-a declarat subcomisarul Daniel Fatu, seful Politiei Rutiere Vrancea. Motocicleta va fi folosita pentru supravegherea si controlul in trafic si pentru deplasarile rapide in trafic in caz de accidente. Noua achizitie era necesara in conditiile in care vechea motocicleta este din 1990 si este inca folosita desi durata de utilizare a fost depasita. "Noi aveam un BMW din 1990 care nu mai indeplinea conditiile de performanta si siguranta in trafic", a spus subcomisarul Daniel Fatu. IJP Vrancea nu a primit decit o singura motocicleta deoarece Focsaniul nu este considerat un oras aglomerat . "Aceste motociclete se dau cu preponderenta in metropolele aglomerate, care au un trafic extrem de ingreunat", a precizat subcomisarul Daniel Fatu. Pina la finele anului IJP va mai primi si 18 masini de politie, o masina de teren si o autospeciala care sa fie echipata cu toate cele necesare pentru cercetarile la fata locului. "Pina la sfirsitul anului, toate Inspectoratele de Politie vor fi dotate cu masini noi. Pentru Vrancea s-au promis 18 masini. De asemenea, mai este vorba si despre o masina de teren pentru a fi folosita in zona montana si in conditii de iarna, precum si de o autospeciala care are un laborator de cercetare la fata locului", a adaugat seful Politiei Rutiere. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.