Ultima oră

Postere impotriva discriminarii

Camelia Stănilă
31 iul 2007 628 vizualizări
Copiii si adolescentii cu virste intre 12 si 18 ani, din statele Uniunii Europene, sint invitati la un concurs de postere privind nediscriminarea, ce vizeaza sensibilizarea tinerilor in aceasta problematica.

Tinerii din UE sint invitati la concursul "Uniunea Europeana si nediscriminarea"

Participantii la competitia "Uniunea Europeana si nediscriminarea" vor fi impartiti in doua categorii, in functie de virsta (12-14 ani si 15-18 ani), si trebuie sa lucreze in echipe formate din cel putin patru tineri. Concursul a fost lansat ieri in cadrul "Anului european al egalitatii de sanse pentru toti", de catre Franco Frattini, vicepresedinte al Comisiei Europene, comisar pentru justitie, libertate si securitate. "A spune NU discriminarilor inseamna a afirma o valoare fundamentala a Europei si reprezinta o lupta zilnica (...) Le propun tinerilor sa lucreze in echipa pe tema nediscriminarii, pentru a fi mai bine echipati pentru a apara si a promova acest principiu", a declarat vicepresedintele Frattini, printr-un comunicat de presa al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. La nivel national, lucrarile vor face obiectul unei prime selectii, iar cele trei echipe laureate din fiecare categorie de virsta vor fi invitate, pe 20 noiembrie, de "Ziua internationala a drepturilor copilului", la o ceremonie de decernare a premiilor, organizata in fiecare stat. La nivel european, lucrarile recompensate cu premiul I pe plan national vor face obiectul unei a doua selectii. Primele trei echipe vor fi invitate la Bruxelles, intre 15 si 17 decembrie, pentru a descoperi orasul si institutiile europene. Cele mai bune postere vor fi prezentate pe site-urile reprezentantelor Comisiei in statele membre UE si pe serverul Europa. De asemenea, acestea vor putea fi utilizate in cadrul viitoarelor campanii europene de lupta impotriva discriminarilor. De altfel, concursul il continua pe cel lansat in 2006, destinat drepturilor copiilor. Informatii suplimentare sint disponibile la adresa www.eurotineri.eu, care permite accesarea site-ului concursului. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.