Ultima oră

Medicii cer cursuri de instruire

Cristina Palade
31 iul 2007 778 vizualizări
Medicii din spitalele din judet vor sa faca cursuri de instruire pentru a putea folosi corect sistemul informatic prin intermediul caruia trebuie sa transmita indicatorii de performanta, cheltuielile cu serviciile medicale, bugetele pe sectii si contractele incheiate intre managerii de spitale si sefii de sectii catre Ministerul Sanatatii Publice si Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) in fiecare luna.

Potrivit ordinului MSP nr. 1137/27.06.2007, unitatile cu paturi trebuie sa raporteze toate aceste date lunar, pina la data de 20 a fiecarei luni. "Am primit de la CAS Vrancea, in cursul lunii iulie, CD-ul de instalare al programului EX BUGET V 4.0, sistem informatic ce cuprinde calculul indicatorilor de performanta si a cheltuielilor cu servicii medicale, bugete pe sectii, inclusiv incarcarea contractelor de administrare incheiate intre mangeri si sefii de sectii", se arata in adresa primita de directorul CJAS, Mihai Copaci, de la managerii de spitale din intreg judetul. Potrivit medicilor, cererea lor este intemeiata deoarece astazi este termenul limita pentru raportarea la CNAS a informatiile din perioada ianuarie-iulie 2007, ceea ce este aproape imposibil tinind cont ca la nivelul spitalelor nu exista programe informatice care sa aiba si contabilitatea de gestiune, respectiv bugetele pe sectii. In aceste conditii, aceste situatii vor fi facute manual si vor necesita un volum si un timp de munca considerabil. O buna parte din personalul financiar-contabil se afla in acesta perioada in concediu de odihna, fapt ce conduce la intirzierea realizarii acestor raportari. "Va rugam respectuos, sa analizati posibilitatea organizarii unor cursuri de instruire cu spitalele pentru o raportare cit mai corecta a datelor", se arata adresa. Presedintele CJAS urmeaza sa decida daca va organiza sau nu aceste cursuri de informare. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.