Ultima oră

Seceta a scos preotii si crestinii pe cimpuri la Batinesti

Valentin Muscă
30 iul 2007 889 vizualizări
Preotii si credinciosii si-au amintit ca la vremuri de seceta cel mai bun ajutor este Dumnezeu. Asa se face ca ieri, in timp ce circiumile din sat erau pline de rugatorii lui Bachus, la orele 17.00, slujitorii Bisericii din localitatea Batinesti, impreuna cu credinciosii parohiei au iesit cu praporii bisericii si icoanele pentru a oficia rugaciuni speciale pentru ploaie

In aceasta localitate din zona de cimpie a Vrancei seceta a produs pagube majore, iar secarea Putnei a pus pe jar intreaga comunitate. Initiativa tardiva a Bisericii este oarecum binevenita si procesiuni de acest gen ar fi trebuit deja sa fie o obisnuinta in satele pirjolite ale Vrancei. Din nefericire, desi aparent in sondaje vrincenii se bat cu pumnul in piept la capitolul credinta, in realitate in timp ce femeile si copiii se rugau pentru ploaie, barbatii chefuiau la circiuma rugindu-se sa ploua pentru braga. (V. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.