Ultima oră

Militarii vrinceni se pregatesc pentru Afganistan

Ziarul de Vrancea
26 iul 2007 1142 vizualizări
La misiunea anterioara in Afganistan, din 2005, unul dintre infanteristii galateni a murit, iar focsaneanul Gabriel Hanganu a fost ranit in urma unui atac comis de talibani

Brigada 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor" Focsani a inceput pregatirile pentru noi misiuni internationale, dupa ce militarii s-au calit in teatrele de operatii din Kosovo, Irak si Afganistan. Batalionul 300 Infanterie "Sf. Andrei" Galati, component al marii brigazi focsanene, a fost deja nominalizat de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii pentru ca la inceputul anului viitor sa inceapa o misiune de mentinere a pacii de sase luni, cel mai probabil in Afganistan. Infanteristii galateni au pierdut un camarad la misiunea anterioara din Afganistan, in aprilie 2005. Sergentul Narcis Sonei, 26 ani, din Tecuci, si-a pierdut viata pe loc, iar doi camarazi ai sai au fost raniti de explozia unei bombe detonate prin telecomanda, in timpul unei misiuni de patrulare cu TAB-urile pe care o desfasurau in sudul provinciei Kandahar. In explozie a fost ranit si sergentul focsanean Gabriel Hanganu, 25 ani, comandant de grupa "cercetare-geniu", angajat al unei subdivizii de genisti apartinind Brigazii Mecanizate. Tinarul, care a fost ranit in timp ce incerca sa-si salveze colegii, si-a revenit in urma arsurilor suferite dar a ramas cu unele sechele. Gabriel Hanganu a ramas angajat in unitatea in care s-a format ca genist. Potrivit planurilor MApN, galatenii vor fi inlocuiti la jumatatea anului viitor de colegii de la Batalionul 280 Infanterie Focsani, al carui comandant, lt. col. Stefan Balan, a murit anul trecut la doua ore dupa ce s-a intors din misiune, intr-un cumplit accident produs la Rm. Sarat. MApN a confirmat plecarea militarilor dar nu a spus care este destinatia. "Misiunile externe se aproba in avans pentru un an intreg. Atit Batalionul 300 "Sf. Andrei" Galati, cit si Batalionul 280 Infanterie Focsani sint nominalizate pentru misiuni externe in 2008, fiind batalioane la dispozitia NATO, cu o carte de vizita impresionanta. Acestea vor pleca in teatre, dar locatia nu a fost stabilita pentru moment", ne-a declarat Andrea Dumitru, purtatorul de cuvint al MApN. (Silvia VRINCEANU, Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.