Ultima oră

Sararu insista pentru liberare

Cristi Irimia
26 iul 2007 796 vizualizări
Primarul suspendat al comunei Mera, social-democratul Gheorghe Sararu, a formulat ieri o noua cerere catre Judecatoria Focsani. De data aceasta, edilul solicita sa fie liberat provizoriu sub control judiciar, ceea ce ar presupune ca organele de urmarire penala sa-l cerceteze in libertate, iar Sararu sa respecte mai multe masuri pe care instanta le-ar putea dispune.

Una din conditiile admiterii cererii nu pare a fi indeplinita de inculpat

Este vorba de interzicerea parasirii tarii, dar si a unor limite teritoriale judetene stabilite de magistrati, precum si interzicerea conducerii anumitor autovehicule. Totodata, daca i se va admite cererea, Gheorghe Sararu nu va avea dreptul sa mearga in anumite locuri (ex.: la Primaria Mera) sau sa intre in legatura cu anumite persoane (ex.: angajati ai Primariei Mera). Ca sa fie admisibila cererea sa, instanta trebuie sa ajunga la concluzia ca nu exista date care sa duca la ideea ca inculpatul ar putea zadarnici aflarea adevarului prin diverse mijloace. Este vorba despre posibile influentari de martori, parti sau experti, ori de eventuale incercari de distrugere a mijloacelor de proba. Cind s-a judecat liberarea provizorie pe cautiune, procurorii au invocat tocmai aceste aspecte, instanta le-a admis, apoi Tribunalul Vrancea le-a confirmat prin neadmiterea recursului lui Sararu. In aceste conditii, primarul suspendat are sanse infime sa fie liberat, mai ales ca are si un cazier bogat, chiar daca unele din pedepse i-au fost gratiate la vremea respectiva. Sararu a fost condamnat in 1998 la trei luni de inchisoare cu suspendare pentru distrugere de inscrisuri oficiale si la doua luni cu suspendare pentru instigare la fals intelectual, instigare neurmata de executare. In acelasi an, Gheorghe Sararu a fost condamnat la plata unor amenzi penale pentru purtare abuziva. In fine, ultima condamnare a lui Sararu a fost de un an de inchisoare cu suspendare, pentru marturie mincinoasa, in 2002. Judecarea cererii sale va avea loc astazi sau miine. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.