Ultima oră

Facem pareza la mina cu care votam

Mihai Boicu
26 iul 2007 603 vizualizări
Suspendarea retrocedarilor din comuna Mera i-a nemultumit pe locuitorii comunei, care nu cred ca isi vor mai primi prea curind padurile. "Ce treaba avem noi cu primarul Sararu? Noua sa ne dea padurile.

Oamenii din Mera se tem ca vor muri de batrinete pina isi vor vedea padurile

Majoritatea celor care avem de luat paduri avem peste 70 de ani. De cind a venit Legea 247, in urma cu doi ani, cred ca au murit 20 de oameni", ne-a spus Oancea Labunt. Oamenii cred ca este un complot la adresa lor, pentru ca la citeva zile dupa ce au spus ca infractiunile pentru care este cercetat primarul Gheorghe Sararu privesc Legea 1/2000, politistii au venit si au luat si dosarele de retrocedare la Legea 247/2005. "Le-a venit mai usor sa ne suspende noua punerea in posesie decit sa le aratam actele vechi pe care avem pina in anul 1933", spun patru sateni din Mera intr-un memoriu adus la redactie. Acestia povestesc ca dupa ce bunicii lor s-au intors acasa din primul razboi mondial, au primit padure fara a se trece vecinii, fiecare dupa cit putea munci. Oamenii se pling ca politistii le-au facut dosare penale pentru ca le-au cerut angajatilor Directiei Silvice Focsani sa sisteze taierile din padurile pe care le revendica pina la punerea in posesie. Procurorii au dispus insa neinceperea urmarii penale pentru sase persoane deoarece au constatat ca silvilcutorii nu au fost agresati si nu au fost intrunite elementele constitutive ale infractiunii de tulburare in posesie. "Va veni vremea sa mai bata la portile noastre pentru-i alege, dar nu mai sintem prosti ca pina acum sa ne pacaleasca", spune oamenii din Mera despre politicienii locali. Acestia sustin ca nu au mai primit nici un raspuns de la ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, dupa ce i-au dat un memoriu la vizita acestuia in Vrancea si il banuiesc pe Nini Sapunaru, presedintele PNL Vrancea, ca nu i-a dat ministrului plingerea. "Domnul Sapunaru nu vrea sa ne auda sau sa ne cheme la dinsul si sa ne asculte necazul asta. In comuna am inceput sa facem pareza la mina cu care de acum incolo trebuie sa ii votam si pe domnii de la PD, in care aveam incredere, dar ne-am lamurit si cu ei", spun satenii din Mera. Singurele partide care si-au manifestat interesul pentru problemele lor, dupa sustin localnicii din Mera, sint social-democratii si liberal - democratii vrincenii. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.