Ultima oră

Oprisan reia ofensiva pentru zona Petresti

Cristi Irimia
25 iul 2007 1142 vizualizări
"Judetul Vrancea cheama in judecata municipiul Focsani", a scris secretarul judetului, Raluca Dan, in cererea de chemare in judecata

Marian Oprisan nu are liniste si pace in chestiunea Cringului Petresti. Mai nou, el cere instantei sa delimiteze bunul denumit "Muzeu, Complex Administrativ, comuna Vinatori - Cring Petresti", pentru a se putea face intabularea in Cartea Funciara. "Solicitam delimitarea pentru a face apoi intabularea, dar si motivat de faptul ca zona nu este delimitata din punct de vedere cadastral, existind neintelegeri cu privire la aceasta delimitare", se scrie in actiunea semnata de Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean, si de Raluca Dan, secretarul judetului. Asta in conditile in care nu se fac referiri concrete privitoare la "neintelegerile" de care vorbeste presedintele CJ in actiune. Totodata, in cererea formulata se scrie ca "Judetul Vrancea cheama in judecata municipiul Focsani", o exprimare cel putin ciudata, de parca judetul la modul general ar avea calitate procesuala in aceasta speta. Totusi, CJ a precizat ca judetul Vrancea este reprezentat de Consiliul Judetean, iar municipiul Focsani de catre Consiliul Local, altfel grefierii instantei ar fi avut probleme serioase sa citeze la proces... judetul Vrancea (sic!). CJ a mai chemat in judecata, alaturi de CL Focsani, si Regia Nationala a Padurilor Romsilva, prin Directia Silvica. De altfel, bunul in cauza, pentru care se cere delimitarea, se invecineaza cu proprietati apartinind municipiului Focsani si Directiei Silvice. "Muzeu, Complex Administrativ, comuna Vinatori - Cring Petresti" consta intr-un teren de 126.700 metri patrati apartinind domeniului public al judetului. De asemenea, se cere si delimitarea constructiilor situate pe acest teren, mai exact a lapidariului, cabanei si anexelor. Este de notorietate faptul ca Oprisan a intentionat sa realizeze un parc de agrement in zona Petresti, unde mama sa, Lucica Gherardi, detine o suprafata de citeva hectare de teren. In cazul realizarii obiectivului, pretul terenurilor din zona vor creste in mod cert. Primul termen al procesului va avea loc in luna septembrie. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.