Ultima oră

CAS are datorii la laboratorul Gaspar

Cristina Palade
24 iul 2007 659 vizualizări
Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) are datorii la laboratorul Gaspar Garofa in valoare de 27.319 lei, suma ce reprezinta servicii medicale paraclinice efectuate in regim de urgenta in perioada decembrie 2004- aprilie 2005

Laboratorul a intocmit listele de asteptare pentru cazuri programabile conform legislatiei in vigoare, iar CJAS avea obligatia de a solicita avizul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) pentru a incheia acte aditionale cu furnizorii de servicii, printre care si acest laborator. Vechea conducere a CJAS a refuzat insa sa incheie acte aditionale si cu acest laborator. "Conform contractului incheiat cu furnizorii de servicii medicale paraclinice, CJAS avea obligatia de a incheia cu furnizorii de servicii medicale un act aditional de suplimentare a valorii contractate, utilizind sumele neconsumate de catre alti furnizori de servicii paraclinice si/sau diferenta de 10% prevazuta pentru servicii medicale paraclinice ce nu a fost contractata cu incadrarea in limita fondului aprobat cu aceasta destinatie. Prin urmare, in momentul decontarii in 2005, CJAS a utilizat fondul de redistribuire unor furnizori de servicii medicale, dar fara a distribui si societatii respective", ne-a declarat Mihai Copaci, directorul CJAS. Decizia comisiei de arbitraj pentru decontarea acestei sume a venit pe 11 iulie 2007, termenul limita de plata pentru CAS fiind de zece zile de la primirea instiintarii, adica la sfirsitul saptaminii viitoare. Problema este ca CJAS nu are bani. "Noi intocmim documentele necesare pentru a solicita fonduri de la Casa Nationala. Laboratorul ne-a inaintat o adresa prin care face precizarea ca nu a solicitat penalitati si majorari pentru suma de 27.319 lei, situatie favorabila pentru CJAS", ne-a mai spus directorul CJAS. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.