Ultima oră

2.000 de vrinceni nu mai au lumina

Mihaela Beșleagă
24 iul 2007 708 vizualizări
Din cei aproximativ 140.000 de abonati casnici ai Electrica SA Focsani, 2.000 de utilizatorii rau-platnici nu mai pot sa aprinda nici macar un bec, pentru ca au fost deconectati de la reteaua de energie electrica

Pentru reconectarea la reteaua de energie electrica trebuie platita o taxa de serviciu in valoare de 80 lei

"In perioada iunie-iulie, recuperarea creantelor a fost o problema prioritara, de aceea si numarul debransarilor este mai mare decit in alte perioade", ne-a declarat inginerul Alexandru Caliman de la Sucursala de Distributie a Energiei Electrice Focsani. Clientiilor care au primit deja preavize de deconectare li se recomanda sa vina la casieriile Electrica si sa isi plateasca datoriile, in caz contrar li se va intrerupe alimentarea cu energie electrica. In plus, acestia vor fi obligati sa plateasca, pe linga factura restanta, si o taxa de serviciu (o factura de deconectare si una de reconectare, fiecare in valoare de 40 lei). Reprezentantii Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice fac un apel si catre consumatorii casnici care nu si-au innoit contractele dupa anul 2000, cu atit mai mult cu cit in perioada imediat urmatoare va intra in vigoare un nou regulament de furnizare a energiei electrice. "Vrem sa reactualizam baza de date, de aceea ii invitam pe consumatorii care nu si-au innoit contractele dupa anul 2000 sa vina sa isi faca contracte noi. Urmeaza sa intre in vigoare un nou regulament, noua lege a fost adoptata in februarie, in sase luni ar trebui sa intre in vigoare", a mai spus Alexandru Caliman. In aceasta perioada, prioritare au fost si interventiile in caz de avarii, deranjamente, produse din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile. Cit priveste furturile de energie, statisticile arata ca numarul acestora este in scadere fata de sezonul rece al anului. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.