Ultima oră

S-au copt strugurii!

Iulia Crețu
24 iul 2007 1923 vizualizări
Temperaturile caniculare din aceasta vara au facut ca podgorenii sa se grabeasca sa vina la piata cu struguri. Cu toate ca, de regula, primele soiuri se coc la sfirsitul verii, sezonul acesta pofticiosii au mai putin de asteptat, dat fiind ca soiurile extra-timpurii s-au copt deja.

Podgorenii vind kilogramul de Perla cu 5 lei

Localitatile de la drumul european E 85, de la Popesti la Dumbraveni, ii imbie pe cei care sint in tranzit sa se opreasca pentru un scurt popas pentru struguri. Cei din soiul "Perla" sint deja culesi, urmind ca in citeva saptamini sa se faca si cei de Chasselas. Deocamdata oferta nu este foarte bogata, dar peste tot e la fel de dulce si coapta. Strugurii se vind la Popas la Hanul Bachus cu 5 RON per kilogram, devansind ca pret perele si piersicile, dar si nectarinele. "Productia de struguri este buna, insa ar mai trebui macar o ploaie buna, ca cea de acum doua saptamini. Daca nu, in doua saptamini se usuca. Urmeaza acum sa se coaca si ceaslaua, in cam doua saptamini. Vinzarea merge prost, din cauza caldurii oamenii nu mai circula si nici nu prea opresc", ne-a declarat Valerica Cioara din Urechesti. Podgorenii spun ca via se lucreaza destul de greu si ca de cele mai multe ori nu scot in toamna cita investitie fac in restul anului. "Am un hectar de vie, majoritatea cu struguri de masa. Se munceste foarte greu. Cita investitie am facut... Nu am asigurare", ne-a mai spus podgoreanca. Specialistii Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Vrancea apreciaza ca recolta de struguri nu se va compromite total, chiar daca seceta va continua. Directorul Costica Neata spune ca vom avea parte de un vin mai tare, pentru ca bobita nu va acumula multa apa din cauza secetei. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.