Ultima oră

Adio, draga Andreea!

Ziarul de Vrancea
21 iul 2007 6418 vizualizări
Unica fiica a profesorilor Siretean a fost inmormintata ieri, la Cimitirul Nordic u tragicul destin pe care si l-a ales Andreea a lasat in urma un gol imens, lacrimi si suferinta u parintii si rudele s-au despartit cu greu de chipul frumos al Andreei, ramas la fel de pur pina in ultima clipa

Un ultim drum, un ultim cuvint de adio, ultimele flori pentru Andreea Siretean, care va ramine pentru totdeauna in inima celor care au cunoscut-o. Zeci de oameni, familia, prieteni, profesori, cunoscuti, au condus-o ieri pe ultimul drum pe Andreea, incercind sa-si intipareasca in minte si in suflet chipul sau curat, ramas la fel de frumos pina in ultima clipa.

Cortegiul funerar a pornit in jurul orei 13.00 spre Cimitirul Nordic, de la Biserica "Sfintul Nicolae cel Nou", unde a fost depus corpul neinsufletit al Andreei pentru a i se aduce ultimele omagii. Pe la capatiiul ei au trecut numeroase persoane, pentru a-si prezenta condoleantele si a-si lua ramas bun. Colegii veniti in numar mare, dar si inspectorul general Dan Popoiu, fostul diriginte al Andreei, nu s-au sfiit sa verse lacrimi in speranta ca sufletul Andreei sa fie iertat si sa ajunga acolo sus, unde ii e locul. Ochii plini de durere si regret ai celor care au cunoscut-o pe tinara de 23 de ani sau pe parintii acesteia au facut ca si cuvintele sa fie de prisos. Printre cei care si-au adus respectele familiei indoliate s-au numarat si profesorii Enache Mindrescu si Marius Poll, de la Cuza, directorii Radu Stefan si Maria Hustiu de la Economic, liderul filialei PNL Vrancea, Nini Sapunaru, Tudorel Trofin, directorul DJT Vrancea, dar si multi alti profesori, colegi sau cunoscuti ai familiei indurerate.


La fel de frumoasa...


Cortegiul funerar al Andreei Siretean a demonstrat cit de iubita si apreciata a fost. "Nu pleca, Andreea!", "Nu ne parasi", au fost strigatele de suferinta ale apropiatilor. Acestia au indurat soarele arzator pentru a o conduce pe Andra pe ultimul drum. Profesorul Mircea Siretean a stat la capatiiul fetei, incercind sa-si ia adio de la scumpa lui, asa cum a numit-o in permanenta pe Andreea. De durere, mama tinerei, Aurora Cojocaru, nici macar nu se mai putea tine pe picioare, fiind nevoie sa fie sprijinita in permanenta pe brate, pina la cimitir. De altfel, cortegiul funerar, din care au facut parte foarte multi tineri, i-a impresionat si pe trecatori. Chipul Andreei a ramas la fel de pur, plin de bunatate si frumos, pina in ultima clipa. Imbracata in alb, cu coronita de mireasa, tinara de 23 de ani parea adormita... "Uitati, o lumineaza pentru ultima data soarele. Ce frumoasa e!", spuneau cei din multime, inainte ca sicriul sa fie coborit in groapa. Dupa scurta cuvintare a preotului, in iertarea sufletului Andreei, matusa, bunica, parintii i-au sarutat pentru ultima data ochii si miinile, incercind sa-si ia ramas bun pentru totdeauna. Insa despartirea a fost aproape imposibila. Mama Andreei, Aurora Cojocaru, nici nu a putut suporta durerea de a-si vedea fiica ingropata, ea lesinind in momentul in care se faceau pregatirile pentru inchiderea sicriului.


"A fost copilul ideal pentru un profesor!"


Numele Andreei a fost pe toate buzele ieri, toti cei prezenti la inmormintare neavind decit cuvinte frumoase despre tinara care ar fi putut avea o intreaga viata inainte. Toti au caracterizat-o pe Andra, asa cum ii spuneau apropiatii, ca pe o persoana sensibila, dar ambitioasa, care parea ca stie ce vrea de la viata. "Mi-a fost trei ani eleva. Era o fata deosebita, sensibila, ambitioasa. Mi s-a parut un copil echilibrat, care stie ce vrea de la viata. Si chiar o fire calculata, care-si urmareste bine scopul in viata. Nu mi-am imaginat ca ar putea avea astfel de probleme, de comunicare. Era copilul ideal pentru un profesor, care invata, la locul lui, cu bun simt", ne-a spus profesoara Gabriela Obodariu. Motivul gestului disperat al tinerei Andreea Siretean ramine inca un semn de intrebare si un punct sensibil. "De unde vorbe, de unde ginduri? Cind sufletul si mintea ramin zdrobite, plinge doar toata fiinta, pling florile si iarba. Andreea, inger prea frumos si bun, ai parasit aceasta lume vrind ca dincolo sa gasesti armonia divina", au fost citeva dintre cuvintele indurerate ale profesorului Nicolae Craciun, care exprima intreaga suferinta a celor care au cunoscut-o pe Andreea. Dumnezeu sa o odihneasca in pace si sa ii gaseasca un loc printre ingeri! (Camelia STANILA, Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.