Ultima oră

Tinerii, tot mai aproape de natura

Iulia Crețu
21 iul 2007 642 vizualizări
Taberele VSD propuse de Asociatia "Focul Viu" au prins foarte bine la pustime, care a lasat calculatorul pentru cort si foc de tabara

Asociatia pentru Dezvoltare Durabila "Focul Viu" Focsani a facut o mare surpriza tinerilor din oras, obisnuiti cu ore pierdute pe Internet, raliuri cu masinile pe centura sau nopti albe pe ringul de dans al discotecilor prin organizarea pe timpul vacantei a unei serii de tabere tematice, reunite sub denumirea Tabere VSD (vineri-simbata-duminica). Astfel, zeci de liceeni au luat cortul in spate si chitara in mina si s-au imprietenit cu alti iubitori ai naturii si au plecat in expeditii initiatice in Cringul Petresti sau la Gresu. Aici au invatat cum sa respecte spatiul verde si au aflat din ce unghi trebuie sa prinzi lumina pentru a vedea miracolul verde al muntilor Vrancei. "Am participat cam 40 de tineri la o Tabara de folk in Cring, la care ne-a insotit si Florin «Banderas» Bogdan. Am facut un foc de tabara si am stat la cort. Am fost insotiti si de 20 de tineri din centrele de plasament adusi de Directia pentru Protectia Copilului. Am participat si la jocuri de team-building. Intre 6 si 8 iulie, la Gresu a mai fost o tabara de arte vizuale la care a participat si Emanuel Tinjala, artist fotograf", ne-a povestit Florentina Chiriac, membru aspirant al Asociatiei "Focul Viu". Intre 26 si 29 iulie, iubitorii de drumetii au sansa de a vedea Delta Dunarii in cadrul unei tabere de orientare turistica si a concursului Albatros, care va avea loc in Insula Rosu, in Satul de vacanta Rosu. Toti adolescentii care doresc sa-si petreaca intr-un mod special vacanta caniculara de vara se pot inscrie la programul Asociatiei "Focul Viu", "De la tabere VSD la implicare civica si organizatorica", de luni pina vineri, intre orele 10.00-14.00, in Cladirea Est-Invest, etajul 4. De asemenea, o pot face pe adresa de mail focul.viu@gmail.com. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.