Ultima oră

Focuri de arma in padure la Cirligele

Mihai Boicu
21 iul 2007 2313 vizualizări
Un tinar sustine ca a fost amenintat cu un pistol cu gaze de paznicul primariei u in replica, primarul Stefan Moscu spune ca acesta nu avea ce cauta in padure la 4.00 dimineata si ca tinarul l-a amenintat cu un topor pe paznic u politistii spun ca paznicul a folosit in alte scopuri decit cele prevazute de lege arma pe care o detinea u Costica Lemnaru s-a ales cu arma confiscata si a fost amendat

Doi tineri din satul Blidari, comuna Cirligele sustin ca au fost amenintati cu un pistol de gaze de un paznic al Primariei Cirligele. Conflictul a avut loc la inceputul saptaminii, dimineata, la orele 4.30, intr-o padure de la marginea satului Bontesti. Primarul Stefan Moscu spune ca, potrivit celor declarate de paznic, unul dintre tineri l-a atacat pe omul primariei cu un topor, iar acesta nu a facut altceva decit sa se apere. "Luni dimineata, in jurul orelor 4.30, mergeam cu tractorul spre padure. Agentul de paza Costica Lemnaru, de la Primaria Cirligele, m-a intrebat ce caut acolo si i-am zis ca ma duc in padurea care imi apartine. A scos pistolul si a tras un foc in aer. Dupa aceea a indreptat pistolul spre mine. M-a pus in genunchi si a inceput sa ma loveasca", spune Ionel Donciu, 23 ani, tinarul care sustine ca a fost agresat. Acesta era insotit de un prieten, care se afla in tractor. "Dupa ce a tras focul de arma, l-a impins, l-a pus in genunchi, i-a pus pistolul la timpla si cind am incercat sa sunam la 112 l-a lovit cu lanterna peste fata, spunindu-i ca ii arata el politie!", a declarat Cornel Malanca, cel are conducea tractorul proprietatea lui Ionel Donciu. Varianta celor doi este infirmata de primarul comunei Cirligele, Stefan Moscu, care spune ca presupusa victima are un trecut dubios. "Ce cauta el la patru dimineata cu tractorul in padure? L-a gasit paznicul si l-a somat sa se opreasca. Tinarul a coborit din remorca tractorului, cu un topor in mina, iar paznicul a fost nevoit sa traga focul de avertisment cu pistolul cu gaze proprietate personala, inscris la IPJ Vrancea, pentru a se apara. Apoi i-a retinut pe cei doi pina la venirea politiei. Acest tinar este cunsocut prin comuna pentru astfel de escapade cu tractorul prin padure", a spus primarul Stefan Moscu.


Amendat si lasat fara arma


Politistii spun ca paznicul a folosit in alte scopuri decit cele prevazute de lege arma pe care o detinea. "Paznicul detine in mod legal o arma neletala. Cercetarile sint continuate de politistii din Cirligele. Acesta risca o sanctiune contraventionala, cuprinsa intre 2.000 si 5.000 de lei pentru ca a folosit arma in alte conditii decit cele prevazute de Legea 295/2004. Acesta avea dreptul sa foloseasca arma in scop de autoaparare, daca era atacat acasa, de exemplu, in niciun caz in timpul serviciului. Ca masura complementara, acestuia i se va confisca arma", ne-a declarat subcomisarul Vasile Ochean, seful Biroului Arme Explozibili si Substante Toxice din cadrul IJP Vrancea. Primarul Stefan Moscu este nemultumit de faptul ca angajatul sau a fost sanctionat. "Sint indignat de faptul ca politistii l-au amendat pe cel care a incercat sa se apere in fata unui individ cu mai multe amenzi primite pentru delicte silvice sau nerespectarea regulilor de circulatie. Are in evidentele primariei amenzi de peste 50 de milioane si ma gindesc ca acest om a picat in picioare in fata unui angajat al primariei platit din banii cetatenilor si care nu dorea altceva decit sa previna comiterea unei infractiuni. Acest om munceste noapte de noapte pentru trei milioane de lei si acum va trebui sa plateasca jumatate de an amenda primita", ne-a declarat Stefan Moscu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.