Ultima oră

O femeie din Adjud a lesinat pe strada

Cristina Palade
20 iul 2007 792 vizualizări
Ieri, pina la ora prinzului nu se inregistrase decit un singur caz de lipotimie. O femeie de 43 de ani din Adjud a lesinat pe strada si a avut nevoie de ajutorul medicilor.

Telefonul la Ambulanta a sunat aproape incontinuu, salvarea avind de raspuns la 71 de solicitari. Iar pentru a veni in ajutorul celor care au fost rapusi de canicula, Serviciul Judetean de Ambulanta a trebuit sa suplimenteze numarul masinilor. Potrivit doctorului Cristina Ciocan, SJA a avut in teren cinci masini plus inca un echipaj chemat de acasa, in afara de alte patru masini trimise la spitalele din marile centre universitare, Iasi, Bucuresti, Galati. Deoarece vrincenii nu au luat in seama avertizarile autoritatilor de a nu iesi din casa in intervalul orar 10.00-17.00, la nivel de judet s-au inregistrat foarte multe solicitari pentru punctele de prim ajutor. Din aceasta cauza membrii comisiei de situatii de urgenta in caz de canicula au suplimentat numarul de puncte de prim ajutor, acestea ridicindu-se la zece in municipiul Focsani. "Persoanele care au venit la noi nu au avut probleme deosebite, au cerut apa. Nu am fost nevoiti sa administram nici un medicament", ne-a spus Corina Costache, asistent comunitar la ASP. Si Spitalul Judetean este pregatit pentru perioada caniculara, avind in stoc medicamentele necesare. "Avem stocuri suficiente de medicamente si seruri pentru perioada de canicula", a spus Gabriel Negoita, directorul Spitalului Judetean. De asemenea, stocul de medicamente de urgenta a fost suplimentat de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. La ASP Vrancea a ajuns o noua transa de astfel de medicamente, necesare persoanelor bolnave in aceasta perioada. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.