Ultima oră

Mai multi escroci in Vrancea

Dan Chiriac
20 iul 2007 593 vizualizări
Procurorii vrinceni si-au prezentat ieri bilantul u prim-procurorul Ion Lefter s-a plins de lipsa de personal

Parchetul Vrancea si-a prezentat ieri bilantul activitatilor pe primele sase luni ale anului in prezenta prim-procurorului Dinu Gilca, de la Curtea de Apel Galati. Rezultatele obtinute au fost considerate satisfacatoare, in conditiile in care institutia se confrunta cu aceeasi vesnica problema de personal. In primele sase luni ale anului au fost inregistrate 7.979 de cauze, cu aproape 900 mai multe decit in aceeasi perioada a anului trecut. Dintre acestea au fost solutionate 4106. In aceasta perioada au fost trimisi in judecata 543 de inculpati, dintre care 31 in stare de arest. In Vrancea s-au comis mai multe omoruri, tentative de omor, violuri decit anul trecut, iar numarul inselaciunilor au crescut la 64 fata de 24 in anul 2006. In schimb, numarul tilhariilor si infractiunilor silvice a scazut semnificativ. "Avem si opt persoane trimise in judecata pentru coruptie, trei pentru luare de mita si cinci pentru dare de mita. Avem mai multe infractiuni de coruptie decit celelalte doua parchete din cadrul Curtii de Apel la un loc, la Galati existind doar un singur caz de coruptie", spune prim-procurorul Ion Lefter. Acesta este insa nemultumit de unele aspectele din activitatea institutiei pe care o conduce. "Avem 1690 de cauze nesolutionate, cred ca sint multe si trebuie ca acestea sa fie rezolvate mai repede. De asemenea, din cei 37 de procurori prevazuti in schema avem doar 26, luna aceasta urmind sa plece la DIICOT si procurorul Sanda Postolescu. La grefieri avem cinci posturi vacante. Ne confruntam cu mari probleme si in primirea rezultatelor de la expertize, marea majoritate a acestora venind dupa un an, din cauza lipsei de personal de la Laboratul Medical Central de Criminalistica. La infractiunile de proprietate intelectuala avem intirzieri pentru ca institutiile prejudiciate ne comunica abia dupa opt luni-un an prejudiciul creat", precizeaza Ion Lefter. Zilele acestea a sosit si expertiza psihiatrica in cazul criminalului "din placere", care a omorit doua persoane din Ciorasti. Acesta este sanatos si urmeaza a raspunde penal pentru faptele sale. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.