Ultima oră

Salve de arma pentru colonelul Iorga

Ziarul de Vrancea
20 iul 2007 1344 vizualizări
Colonelul Iorga a fost condus ieri pe ultimul drum u la ceremonia funerara au participat familia, prietenii, dar si numerosi colegi din esicherul politic u desi in timpul vietii a fost mereu inconjurat de oameni, acum odihneste la o margine de cimitir

Tristete, durere si lacrimi ieri, pe ultimul drum al consilierului local Gheorghe Iorga. Cu toate ca intreaga sa viata a fost un om al sobrietatii, seriozitatii si implicarii, datorita carierei militare pe care a urmat-o, la ceremonia funerara de ieri negrul si linistea cintareau mult mai mult. Despartirea a fost sfisietoare pentru cei care l-au insotit. Valuri de flori au tinut vie amintirea fostului colonel Iorga, trecut in lumea celor drepti dupa un tragic accident rutier. Cortegiul funerar, din care au facut parte membri ai familiei, prieteni, cunoscuti, dar si numerosi oameni politici, din tot spectrul politic, l-au condus pe ultimul drum. Printre cei care au ales sa-i aduca un ultim omagiu s-au numarat colegii de la Consiliul Local Focsani, acestia aratindu-si durerea pentru pierderea nu numai a unui bun politician, dar si a unui om care arata ca ii pasa, precum si fostii camarazi din Armata. De asemenea, l-au insotit pe ultimul drum pe col. (r) Iorga si cei doi viceprimari ai Focsaniului, Neagu Nistoroiu si George Mardare, presedintele PNL Vrancea, Nini Sapunaru, deputatul PSD George Baesu, directorul Directiei de Cultura Vrancea, Puiu Usturoi, prim-procurorul Parchetului Vrancea, Ion Lefter si alti procurori, colegi de munca a sotiei colonelului. Cortegiul funerar a plecat in jurul orei 10.00, de la Biserica "Sapunari" din apropierea Teatrului, a mers prin Focsani, pe la Centrul Militar Zonal, unde actual sef al CMZ, colonelul Gheorghe Lupurici a tinut un scurt discurs despre activitatea colonelului Iorga, Capela si apoi la Cimitirul Sudic. Un drum care din pacate nu ii reflecta intru totul evolutia vietii. Ironia soartei face ca trupul neinsufletit al lui Gheorghe Iorga sa ajunga tarina intr-un mormint la o margine a cimitirului, acolo unde familia Iorga a cumparat doua locuri de veci in urma cu aproape doua luni. Cu toate ca temperaturile la prinz au fost insuportabile, multimea care a dorit sa fie alaturi de familia indurerata, la greaua suferinta, a indurat-o cu stoicism, toti dorind sa-si arate sprijinul si compasiunea. Cortegiul funerar a fost insotit pina la Cimitir si de un grup de militari care, inainte de coborirea in mormint a fostului soldat au tras cite trei salve de arma, in amintirea celui care a fost Gheorghe Iorga. In acelasi cimitir odihneste si col. Stefan Balaban, fost sef al Centrului Militar, chiar inaintea lui Gheorghe Iorga, mort in urma cu aproape 11 ani dupa o grea suferinta pricinuita de boala. Probabil ca si in cer cei doi bravi soldati se vor intilni si vor privi asupra noastra. Poate cu putina ingaduinta! Sa-i fie tarina usoara! (Iulia CRETU, Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.