Ultima oră

Ordonanta UPC a fost respinsa

Cristi Irimia
18 iul 2007 952 vizualizări
Contractul de la dosar este doar un model, nesemnat inca de parti", a sustinut la proces consilierul Primariei Focsani

Tribunalul Vrancea a respins ca inadmisibila cererea de ordonanta presedintiala privind anularea efectelor contractului incheiat in participatiune intre Consiliul Local Focsani si SC BP Office & Services. UPC Romania solicitase admiterea ordonantei pe motiv ca BP Office efectueaza lucrari la infrastructura proprie de internet in baza unui contract asupra caruia consilierii locali si-au dat acceptul la sedinta din 29 mai. La termenul de ieri, consilierul juridic al Primariei, Violeta Dima, a sustinut ca nu se poate emite o ordonanta presedintiala privitoare la un contract nesemnat inca. "Intre CL Focsani si BP Office nu s-a semnat nici un contract. S-a adoptat doar o hotarire de catre consilieri, iar dupa ce aceasta va fi validata de catre Institutia Prefectului, in cazul in care asa va fi, atunci se va semna contractul in cauza. Consilierilor li s-a prezentat doar modelul contractului", a precizat Dima.

In replica, Amalia Ripan, avocat in Baroul Bucuresti si reprezentanta a UPC, a cerut sa i se precizeze in baza carui contract se executa lucrarile, imortalizate prin fotografiere in 2 iulie a. c., la reteaua BP Office. Avocata Luminita Nicolau, fost secretar municipal la Primaria Focsani, a reprezentat firma BP Office la proces, sustinind ca nu se executa lucrari in baza contractului despre care s-a tot vorbit. "Inca nu am fost invitati la Primarie sa semnam contractul de asociere. Am inteles ca nu s-a primit avizul de legalitate. Cu privire la pozele atasate la dosar, in care se prezinta niste cabluri pe un trotuar, pot sa va spun ca nu am cunostinte despre lucrari efectuate acolo de firma noastra", a spus Nicolau. Asta in contextul in care Mihai Danielescu, director la BP Office, declarase Ziarului de Vrancea ca acele cabluri apartin firmei sale, firma care efectueaza lucrari de modernizare a retelei subterane proprii. Ar mai fi de precizat ca BP Office are retea subterana prin canalizarea CUP-ului, iar fotografiile de la dosar denota faptul ca acele cabluri se monteaza la aproximativ 10 centimetri sub trotuar. Acest lucru i-au facut pe cei de la UPC sa considere ca intre Primarie si BP Office ar exista o intelegere, in virtutea faptului ca municipalitatea tocmai realizeaza lucrari de asfaltare. In cauza s-au mai invocat si doua exceptii, cea a autoritatii de lucru judecat si a lipsei obiectului actiunii, exceptii respinse de magistratul Ioan Constantin, cel care a avut cauza pe rol. Impotriva sentintei UPC poate face recurs, in termen de 5 zile de la instiintarea partilor. Urmeaza ca in septembrie sa debuteze si procesul pe fond, intre UPC, pe de o parte, si CL Focsani & BP Office, pe de alta parte. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.