Ultima oră

Hot prins cu telefoanele furate in chiloti

Dan Chiriac
16 iul 2007 733 vizualizări
Un tinar din Focsani a fost prins de politistii de la Transporturi Feroviare Adjud dupa ce a jefuit doi calatori prin metode mai putin obisnuite.

Si in Focsani au aparut noi metode de furat telefoane si alte bunuri chiar din fata victimelor


Politistii spun ca este vorba de Gheorghe Tudor, 20 ani, din Focsani, cunoscut cu antecedente penale. Tinarul, poreclit "Patan", este detinutul care in urma cu ceva timp si-a batut un cui in cap, in incinta Penitenciarului Mindresti, pentru a atrage atentia asupra sa. Simbata, acesta s-a urcat intr-un tren accelerat care circula pe traseul Bacau - Adjud si a trecut la "treaba". Prima victima a fost un cetatean din Brasov, de la care a sustras un telefon mobil. "A intrat in compartiment, a vazut ca cetateanul doarme, dupa care, cu ajutorul unei brichete, a dat foc buzunarului de la pantaloni, pina cind telefonul a cazut jos", povestesc politistii TF despre modul de operare. A doua victima a fost o femeie, care, de asemenea, dormea intr-un alt compartiment. "A sustras o poseta unde se aflau mai multe bunuri. A furat telefonul mobil si suma de 1,5 milioane de lei, dupa care a aruncat poseta pe geamul trenului", mai spun politistii. Ceilalti calatori au observat faptul ca mai multe acte, care se aflau in poseta, "zburau" spre cimp si l-au anuntat pe seful de tren. In statia Adjud, tinarul a fost dat jos si perchezitionat de politisti, care au gasit bunurile furate ascunse in lenjeria intima.


Noi metode de operare in Focsani


Tot mai focsaneni pica in ultima vreme prada unor adolescenti inventivi, care au descoperit o noua metoda pentru a sustrage telefoane mobile sau alte obiecte. Astfel, unii tineri isi iau mai multe ziare pe mina si, sub pretextul vinzarii lor, intra in diferite institutii sau baruri, unde profita de neatentia celor de acolo pentru a sustrage telefoane mobile, aparate foto digitale sau orice bun de valoare care le atrage atentia. Altii folosesc metoda biletelului. Tinerii intra in diferite localuri sau baruri si, sub pretextul ca nu vad bine sau nu stiu sa citeasca, ii roaga pe clienti sa ii ajute sa descifreze ce este scris pe bucatica de hirtie. In momentul in care se apleaca spre victima, tinarul sustrage de pe masa telefonul mobil, portofelul sau alte bunuri aflate acolo. Politistii atrag atentia celor care pot cadea prada unor astfel de practici sa anunte de urgenta politia la numarul 112 si sa retina semnalmentele suspectilor. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.