Ultima oră

Potera pleaca in cautarea primarului

Dan Chiriac
13 iul 2007 798 vizualizări
Prin intermediul avocatilor, Gheorghe Sararu a cerut anularea mandatului de arestare preventiva pe motiv ca nu a fost citat in spital

Primarul comunei Mera, Gheorghe Sararu, a formulat ieri o contestatie in anulare, prin intermediul avocatilor sai, impotriva hotaririi Tribunalului Vrancea, prin care s-a dispus arestarea sa preventiva pe o perioada de 29 de zile. Calea extraordinara de atac folosita de Sararu nu impiedica, deocamdata, punerea in executare a mandatului de arestare emis pe numele sau. In plus, avind in vedere ca magistratii Tribunalului Vrancea au judecat recursul desi avocatii lui Sararu invocasera o lipsa de procedura - necitarea primarului la spitalul din Bucuresti - poate duce la concluzia ca sansele de admitere a contestatiei in anulare sint infime. Mai exact, completul care a dispus arestarea preventiva a apreciat ca Sararu a fost citat corect, la Primaria Mera si la domiciliul sau, cita vreme edilul a stiut de ziua si ora judecarii recursului, fiind si reprezentat de catre avocati, dupa ce anterior chiar el ceruse termen pentru a-si angaja aparator. Cei trei judecatori au apreciat ca pentru termenul din urma cu doua zile Gheorghe Sararu a fost citat legal, astfel ca procedura a fost indeplinita. "Magistratii n-ar fi trecut la judecare daca era lipsa de procedura. Cel putin la acest capitol nu se puteau insela, mai ales ca a fost complet de recurs, iar toti cei trei judecatori au opinat ca exista procedura. Cred ca Sararu doar incearca diverse tertipuri pentru a gasi, eventual, o bresa in sistem si a scapa de arestare", ne-a declarat unul dintre avocatii Baroului Vrancea, neimplicat in acest dosar. Asadar, Sararu a atacat pe cale extraordinara hotarirea penala definitiva care-l priveste, sustinind prin aparatorii sai ca procedura de citare nu a fost indeplinita conform legii. Contestatia in anulare a fost introdusa la instanta de recurs care a pronuntat hotarirea a carei anulare se cere. In eventualitatea in care se va admite contestatia, se va repeta procedura de citare a lui Sararu, iar recursul se va rejudeca. Chiar si asa, este greu de crezut ca intre timp pot aparea elemente noi care sa schimbe total datele problemei, in sensul respingerii actiunii procurorilor si lasarii in libertate a primarului din Mera. Ulterior, sau in paralel, nu este exclus ca Sararu sa se agate si de o contestatie la executare, in incercarea de a evita arestul Politiei. (Cristi IRIMIA)


CASETA


Politia trebuie sa prinda ce a eliberat Judecatoria


Politistii vrinceni au intrat ieri la prinz in posesia mandatului de arestare emis de instanta de judecata. In aceste conditii, cazul a fost preluat de politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale, care au demarat verificarile pentru gasirea primarului Gheorghe Sararu. "Vom trece la verificari la domiciliul primarului, la Primarie sau in alte localtii unde acesta s-ar putea afla. Acesta ar putea sa se prezinte de buna voie pentru punerea in aplicare a mandatului de arestare. Daca este internat intr-un spital din Bucuresti, asa cum a sustinut prin intermediul avocatilor, va fi transferat la Spitalul Penitenciar Jilava, iar acolo medicul inchisorii va da verdictul privind starea sa de sanatate si daca acesta poate suporta detentia. Primarul Gheorghe Sararu va fi incarcerat la cel mai apropiat penitenciar de locul unde va fi gasit", a precizat comisarul sef Gavril Iacob, adjunctul sefului politiei vrincene. In consecinta, acesta va fi inchis la Mindresti, daca va fi descoperit in Vrancea, sau la Jilava, daca va fi identificat in Capitala. Asta in conditiile in care, teoretic, ar putea fi incarcerat pentru o scurta perioada si in arestul Politiei vrincene. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.