Ultima oră

Sararu trage de timp

Cristi Irimia
10 iul 2007 769 vizualizări
Gheorghe Sararu, primarul comunei Mera, s-a dat lovit ieri in fata completului de la Tribunalul Vrancea, sustinind ca n-are avocat, dupa ce la precedentul proces, de la Judecatoria Focsani, fusese reprezentat de nu mai putin de patru aparatori.

Primarul din Mera a cerut termen instantei, in vederea angajarii unui aparator

Procedural, magistratii au fost nevoiti ieri sa dea un nou termen, pentru miine, 11 iulie, cind instanta ar putea judeca recursul formulat de procurori cu privire la masura arestarii preventive. Edilul Gheorghe Sararu a depus, asadar, la dosar, cererea de aminare, obtinind un ragaz de 48 de ore in speta in care este acuzat ca a retrocedat ilegal mari suprafete de padure in zona comunei Mera care au fost exploatate pentru sume mari de bani. Ieri dimineata, edilul social-democrat cu iz penal s-a aflat la Primaria pe care o conduce, dupa care a venit la Focsani pentru a-si depune la dosar cererea de aminare. Unele zvonuri il dadeau ieri internat intr-un spital din Bucuresti, insa totul nu a fost decit o diversiune, menita eventual sa-i "acopere" ulterior spatele lui Gheorghe Sararu. Asadar, Tribunalul va judeca miine recursul formulat de Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani impotriva sentintei Judecatoriei, asta in situatia in care Sararu nu se va da iarasi lovit. Cu siguranta ca cel acuzat s-ar fi prezentat inca de ieri in fata instantei daca n-ar fi avut motive de ingrijorare cu privire la libertatea sa. Completul care va judeca recursul este alcatuit din magistratii Emilia Dumitrache (presedinte al sectiei penale), Vasile Culita si Dorel Harabor. In acelasi dosar mai sint anchetati alaturi de Sararu si membrii Comisiei locale de fond funciar din Primaria Mera, printre care se afla fostul viceprimar si secretara comunei. (Cristi IRIMIA


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.