Ultima oră

Padoc modern pentru comunitari

Doina Ganea
9 iul 2007 840 vizualizări
Ciinii vagabonzi din Focsani vor avea o soarta mai buna deoarece alesii locali au fost de acord cu investitia in valoare de 1,3 milioane de lei din bugetul local pentru construirea unui "Stationar pentru ciinii comunitari si animalele de companie".

Ciinii vor avea parte de o locatie asa cum cere UE

Proiectul a fost initiat ca urmare a situatiei existente in Focsani unde, de citiva ani, "cei mai buni prieteni ai omului" zburda liberi, formeaza haite prin cartiere si se inmultesc cu mult entuziasm. Consilierul social-democrat Ioan Liviu Oloeriu a declarat plenului ca la sedinta pe comisii s-a pus problema valorii prea mari a investitiei. "Stationarul este un lucru necesar, care se va amortiza in continuare si pentru faptul ca mai este un element aducator de venituri pentru municipalitate, posibilitatea ca aceste animale sa fie tinute periodic in custodie, dar cel mai important este ca se va rezolva problema ciinilor vagabonzi", a declarat Liviu Oloeriu. Potrivit proiectului aprobat de catre Consiliul Local, Stationarul va cuprinde o cladire cu etaj, unde la parter va exista o sala de primire, sala de deratizare, vestiar personal, sala de tratamente, bloc operator, izolator, camera frigorifica, magazie si bucatarie pentru prepararea hranei pentru ciini, grup sanitar. La etaj va functiona o farmacie veterinara, un cabinet medical, un depozit de materiale, oficiu si grup sanitar. In curtea stationarului va mai exista un garaj pentru doua autovehicule necesare transportului patrupedelor, adaposturi pentru animale, separate pe criterii de sanatate, virsta, sex, grad de agresivitate si un bazin septic betonat vidanjabil. Incalzirea spatiului se va face cu centrala termica pe lemne. La toate acestea se vor adauga instalatii de alimentare cu apa, energie electrica, drumuri si alei in incinta, platforme betonate etc, totul pentru ca locatia sa corespunda normelor europene. Se preconizeaza ca aceasta locatie va fi gata anul viitor. Mai mult, edilii spera ca la padoc focsanenii sa-si lase animalele de companie atunci cind pleaca in vacanta. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.