Ultima oră

Catedrala Focsanilor, la cheremul crismarilor

Valentin Muscă
7 iul 2007 772 vizualizări
Cel mai cunoscut locas de rugaciune din Focsanii Munteniei, biserica "Sfintul Ioan Botezatorul" din Piata Unirii, a ajuns de "Zilele Focsanilor" 2007 la cheremul crismarilor.

Acestia au asezat tonetele cu bere la balba chiar in fata intrarii in biserica, parcind masina de livrare a berii chiar in fata curtii bisericii, obligind credinciosul smerit, care dorea sa intre in locasul sfint, sa treaca printre spumele halbelor si vocabularul vulgar al petrecaretilor. Biserica "Sfintul Ioan Botezatorul" este si monument istoric, chiar cel mai vechi locas de cult din Focsani, iar orice amplasare a unui comert in proximitatea acesteia se face in anumite conditii impuse de Legea 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice. Aceasta prevedea cel putin obtinerea unui aviz din partea Directiei pentru Cultura si Culte Vrancea, ceea ce nu a fost cazul. "Nu ne-a cerut nimeni un asemenea aviz pentru ca protejarea monumentelor istorice in Vrancea este considerata un lux. Am incercat sa reglementez aceasta situatie in mai multe rinduri si m-am umplut de laturile celor pentru care singurul lor Dumnezeu este banul. Este o rusine sa avem in fata bisericii in fata careia s-a jucat Hora Unirii la 1859 acest spectacol al halbelor de bere", ne-a spus Paraschiv Usturoi, directorul Directiei pentru Cultura Vrancea. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.