Ultima oră

Comisia locala Mera este cercetata in bloc de Politie

Ziarul de Vrancea
7 iul 2007 727 vizualizări
Membrii Comisiei locale de fond funciar sint anchetati pentru aceleasi acuzatii aduse sefului lor, primarul Gheorghe Sararu u politistii sustin ca prin anchetele lor nu se intirzie retrocedarile din Mera u recursul procurorilor la eliberarea din arest a primarului se judeca luni

Primarul Gheorghe Sararu nu este singura persoana implicata in retrocedarile din Mera cercetata de Politie. Pentru infractiuni similare sint anchetati si membrii Comisiei locale de fond funciar. Este vorba de Lorica Popescu, secretarul comunei, Constantin Nastase si Stefan Lupascu, acesta din urma fost inginer sef la Directia Silvica Focsani, de loc de pe Valea Milcovului. Alti trei sateni sint si ei invinuiti in acest dosar pe motiv ca ar fi primit paduri fara a avea dreptul. Politistii vrinceni au negat ieri, prin intermediul unui comunicat de presa, ca ar impiedica punerea in posesie a satenilor din Mera. Marian Oprisan, presedintele Consiliul Judetean, a cerut in urma cu doua zile premierului Calin Popescu Tariceanu demiterea, printre altii, a sefului IPJ si a sefului Politiei Odobesti. "La IPJ Vrancea, Serviciul Cercetari Penale si Politia orasului Odobesti, se afla in curs de solutionare mai multe cauze si lucrari penale care privesc validari ilegale ale drepturilor de proprietate cu suprafete de padure, conform Legii nr.1/2000 si nu cele privitoare la Legea 247/2005. Facem precizarea ca cercetarile in aceste dosare au fost demarate de catre politistii vrinceni in urma cu doi ani si se refera strict la ilegalitatile comise cu privire la retrocedari/puneri in posesie de terenuri si exploatare masa lemnoasa. Cu ocazia perchezitiilor efectuate, nu au fost ridicate documente care sa impiedice in vreun fel reconstituirea dreptului de proprietate, conform Legii 247/2005. Contrar ideii acreditate de un ziar local, Politia nu are niciun interes sa impiedice sau sa intirzie retrocedarea padurilor satenilor din Mera", se precizeaza intr-un comunicat al politiei vrincene.



Recursul in dosarul Sararu se judeca luni


Tribunalul Vrancea va judeca luni, 9 iulie, recursul formulat de Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani impotriva sentintei prin care propunerea procurorilor de arestare a primarului Gheorghe Sararu a fost respinsa de judecatoarea Mihaela Corbu. Dosarul a fost repartizat completului alcatuit din magistratii Emilia Dumitrache (presedinte al sectiei penale - n.r.), Vasile Culita si Dorel Harabor. Cei trei vor decide daca edilul din comuna Mera va fi judecat in libertate sau in stare de arest preventiv in dosarul retrocedarilor de paduri. Dupa cum se stie, primarul Gheorghe Sararu a fost retinut marti pentru 24 de ore, fiind acuzat de abuz in forma calificata, instigare la fals si sustragere de inscrisuri oficiale. A doua zi acesta a fost eliberat dupa ce judecatoarea Mihaela Corbu a respins propunerea de arestare preventiva a procurorilor. (D. CHIRIAC, C. IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.