Ultima oră

Incendiul de la Ciorasti, provocat de soare

Dan Chiriac
7 iul 2007 1552 vizualizări
Pompierii au stabilit ca razele soarelui s-au reflectat intr-un ciob de sticla si au provocat incendiul u mai multe persoane au ramas pe drumuri, dupa ce le-au ars casele si le-au murit animalele

Pompierii buzoieni au reusit sa stabileasca in cursul zilei de ieri cauza incendiului care s-a produs joi seara in comuna Ciorasti si care a lasat sub cerul liber patru familii. "Cauza incendiului, stabilita de colegii de la Buzau, a fost caldura solara care s-a reflectat intr-un obiect de sticla, probabil un ciob, si care a dus la autoaprinderea furajelor si apoi a celorlalte imobile. Este vorba de efectul de lupa. Este o cauza cu care ne intilnim mai rar, dar se intimpla din cauza temperaturilor de afara, cind razele soarelui sint atit de puternice incit pot sa aprinda anumite materiale", ne-a declarat col. dr. Janica Bordeanu, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vrancea. Cel mai probabil a fost vorba de un ciob de sticla care a fost incalzit o perioada indelungata de soare, iar la un moment dat acesta a declansat incendiul. Joi seara, patru case au fost afectate in urma unui incendiu produs la Ciorasti. Din cele patru case, doua au ars in totalitate. Focul a facut ravagii si la anexele si hambarele de la alte doua case invecinate. Din cauza vintului extrem de puternic, focul s-a extins rapid, in doar citeva minute. Focul a cuprins in scurt timp casa lui Ionel Anghelache si s-a extins si la casa vecinului sau, Ion Lina, pe care a distrus-o in totalitate. Din fericire, focul a ocolit casa primarului Viorel Haiducu, care se afla la doar citiva metri de cele doua case incendiate. Din cauza socului provocat la vederea dezastrului din propriile gospodarii, doua persoane au fost transportate la Spital. Autoritatile locale au stabilit ca in incendiu au murit un cal, trei oi, patru porci si 20 de pasari. Prefectul Ion Oprea a declarat ieri ca a cerut Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie Vrancea sa efectueze anchete sociale, pentru ca victimele incendiului sa beneficieze de un ajutor de urgenta pentru aceste momente grele. De asemenea, prefectul a solicitat si primarului comunei Ciorasti sa propuna in Consiliul Local acordarea unor ajutoare de urgenta pentru familiile ramase fara case. Pentru moment, sinistratii locuiesc provizoriu la dispensarul comunal. Cei care vor sa le acorde ajutoare de stricta necesitate sint rugati sa ia legatura cu primaria Ciorasti, la numarul de telefon 0237. 258.001. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.