Ultima oră

Tribunalul vrea sa rezolve criza de personal

Cristi Irimia
7 iul 2007 672 vizualizări
Tribunalul Vrancea a solicitat Curtii de Apel Galati sa gaseasca solutii, direct sau prin intermediul Ministerului Justitiei, pentru rezolvarea deficitului de grefieri, in urma pensionarii mai multor persoane conform Legii 17/2006.

Conducerea instantei a trimis depese catre instanta de jurisdictie superioara

Conducerea instantei vrincene considera ca se impune la nivelul CA Galati construirea unei strategii coerente de acoperire a posturilor in cauza, astfel incit activitatea de judecata sa fie perturbata intr-o masura cit mai mica. In solicitarea trimisa la Galati a fost precizat faptul ca situatia de la Tribunal este alarmanta (0,90 grefieri la un judecator), in conditiile in care la unele instante din tara se deruleaza deja programe-pilot cu doi grefieri la un magistrat. "In conditiile actuale, nu se pot asigura premisele unei activitati judiciare in conditii normale si corespunzatoare standardelor cerute de reforma sistemului judiciar. Apreciem ca sintem intr-o situatie de exceptie care necesita masuri imediate si sustinute, pentru limitarea la maximum a riscurilor aparute prin vacantarea brusca a unui numar mare de posturi, 12 in total", se scrie in solicitarea facuta de Tribunalul Vrancea. Pentru acoperirea posturilor, instanta locala aprecieaza ca se impune si stabilirea unei ordini de preferinta in ocuparea diferitelor posturi ce sint ori urmeaza sa fie vacantate, cu prioritate pentru promovarea persoanelor aflate in sistem, acestea fiind deja formate si existind premisa adaptarii lor mai rapide la specificul activitatii instantelor. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.