Ultima oră

Patru case arse la Ciorasti

Cristina Palade
6 iul 2007 1868 vizualizări
Doi oameni au ajuns la spital in stare de soc u casa primarului Viorel Haiduc a scapat ca prin minune de foc

Patru case au luat foc in urma unui incendiu care a avut loc ieri in comuna Ciorasti, doua gospodarii fiind arse pina la temelie. Din fericire, nimeni nu a fost ranit, insa doi localnici au ajuns la spital, deoarece au suferit un soc cind au vazut ca agoniseala de o viata le este mistuita de foc. Din spusele satenilor, cauza incendiului pare a fi un chistoic de tigara care a fost aruncat in spatele unei capite de fin care se afla in curtea lui Ionel Anghelache. Din cauza vintului extrem de puternic, focul s-a extins in doar citeva minute la magazia cu vechituri pe care o detinea proprietarul. Din spusele vecinilor, proprietarul strinsese in magazia sa tot felul de lucruri nefolositoare. "Trebuiau luate masuri mai demult cu omul acesta. Primaria trebuia sa-l oblige sa scoata gunoiul", ne-a declarat una dintre localnicele care se temea pentru casa ei. Focul s-a extins si la casa lui Ion Lina, care a ars ca o torta. Din fericire, focul a ocolit casa primarului, care se afla la doar citiva metri. "Intr-un sfert de ora a pornit totul. A fost un incendiu exploziv, care a cuprins patru case", ne-a declarat Viorel Haiducu, edilul din Ciorasti. Din cauza vintului, focul s-a extins si la alte doua case de peste drum, la Gheorghe Oancea si la Safta Anghelache. Flacarile au distrus doar citeva anexe, precum si hambarele cu cereale si cotetele cu pasari. "A ramas doar casa mare, in rest a ars tot. Nu mai am aproape nimic", ne-a spus printre suspine Ileana Oancea. Pagubele incendiului sint considerabile. "Cred ca pagubele se ridica la citeva miliarde de lei vechi, tinind cont ca doua case de oameni gospodari au ars in totalitate, iar la alte doua au ars anexele si citeva animale", a mai spus primarul. Pina vor incepe sa-si construiasca noi camine, cei pagubiti vor fi gazduiti la dispensar. Pentru stingerea focului s-a intervenit cu opt autospeciale, doua de la Focsani, patru din Rimnicu Sarat si alte doua din Sihlea. "Incendiul a pornit de la un grup de cetateni care lucrau la un depozit de furaje. Lumea s-a alarmat pentru ca flacarile s-au extins la alte doua locuinte, in apropiere fiind si casa primarului. Edilul s-a alarmat pentru ca avea o butelie pe butan. Cauza exacta a incendiului nu a fost stabilita inca, dar o vom afla impreuna cu politistii", ne-a declarat lt. col. Jenica Lazar, purtatorul de cuvint al Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.