Ultima oră

Procurorii insista sa-l bage pe Sararu dupa gratii

Dan Chiriac
6 iul 2007 799 vizualizări
Parchetul a facut recurs impotriva sentintei instantei focsanene u Marian Oprisan i-a cerut ieri primului ministru Calin Popescu Tariceanu demiterea prefectului Ion Oprea, a sefului Politiei Odobesti si a altor sefi de institutii implicati in retrocedarea padurilor la nivelul judetului

Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani a facut recurs impotriva deciziei judecatoarei Mihaela Corbu, care a decis sa-l lase in libertate pe primarul comunei Mera, Gheorghe Sararu, acuzat ca a retrocedat paduri pe baza unor documente false. In cursul diminetii de ieri, judecatoarea a trimis si motivarea sentintei pe care a dat-o in urma cu doua zile. Corbu a hotarit sa-l lase in libertate pe primarul social democrat considerind ca acesta nu reprezinta un pericol public, desi este cercetat in 47 de dosare penale. Decizia data de Judecatoria Focsani a fost urmata, oarecum previzibil si logic, de recursul procurorilor. "Am decis sa facem recurs impotriva sentintei luate de Judecatorie si ne-am bazat pe aceleasi temeiuri ca si la propunerea de arestare preventiva pe care am facut-o initial. Consideram ca Gheorghe Sararu a incercat sa zadarniceasca urmarirea penala in timpul anchetei si ca reprezinta un pericol social pentru ordinea publica", ne-a spus procurorul Paul Mihaila, cel care se ocupa de caz. Oamenii legii au tinut cont si de comportamentul agresiv al edilului manifestat pe parcursul anchetei, care a culminat cu ultragierea oamenilor legii in timpul perchezitiei domiciliare. Recursul urmeaza a fi judecat in zilele urmatoare, de catre un complet al Tribunalului. Dosarul a ajuns ieri in arhiva instantei superioare celei de fond, urmind a fi repartizat aleatoriu prin intermediul computerului. Primarul Gheorghe Sararu a fost retinut marti, pe baza de ordonanta de urgenta, pentru 24 ore, fiind acuzat de abuz in forma calificata, instigare la fals si sustragere de inscrisuri oficiale din primarie. Dupa 24 de ore de stat in arestul Politiei, Gheorghe Sararu a plecat acasa, Judecatoria Focsani respingind propunerea de arestare preventiva emisa de procurori. Conform unor surse ale ziarului, Gheorghe Sararu a mai fost condamnat penal in trecut pentru infractiuni comise in anii \'80, insa a beneficat de un decret de gratiere al fostului regim comunist care i-a "albit" cazierul.


Oprisan s-a plins lui Tariceanu


In incercarea de a duce situatia in zona politicului, Marian Oprisan, presedintele PSD Vrancea si al Consiliului Judetean, a trimis ieri o adresa primului ministru Calin Popescu Tariceanu in care a cerut demiterea celor implicati in cazul primarului Gheorghe Sararu. Baronul crede ca locuitorii comunei Mera au fost impiedicati in mod intentionat sa-si ia in primire padurile si ca vina nu ar fi a primarului. "Faptele extreme care s-au petrecut ma obliga de la bun inceput sa va solicit demiterea de urgenta a prefectului Ion Oprea, a sefului Inspectoratului Judetean de Politie, a sefului Politiei orasului Odobesti, directorului Directiei Silvice Focsani si seful Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Vrancea. Solicitarea mea are ca fundament situatia anormala care persista de mai multa vreme la nivelul judetului Vrancea si care a culminat cu hartuirea unor cetateni de catre organele represive ale Institutiei Prefectului si Guvernului Romaniei", se arata in adresa trimisa de Marian Oprisan. Presedintele CJ sustine ca Directia Silvica ar fi impiedicat in mod nejustificat pe cetatenii din Mera sa-si ia in primire padurile. De asemenea, Marian Oprisan acuza Directia Silvica ca, impreuna cu Politia, i-ar fi supus unor "presiuni inimaginabile" pe locuitorii din Mera, carora li s-au intocmit dosare penale atunci cind au fost prinsi de politisti in padurile disputate. O alta acuzatie adusa este aceea ca, dupa ce procurorii au solutionat dosarele cu neinceperea urmaririi penale, cetatenilor din Mera li s-ar fi propus sa intre in PD pentru a scapa de probleme! Prefectura Vrancea a motivat intirzierea retrocedarii celor 500 de hectare prin aparitia unei alte cereri pentru o suprafata de 4200 de hectare de padure. Comisia judeteana a sustinut ca trebuie facuta o confruntare intre harti pentru a se vedea daca nu se suprapun suprafetele solicitate. Nici unul dintre cei nominalizati de seful PSD Vrancea nu au reactionat in cursul zilei de ieri. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.