Ultima oră

Caldura trimite vrincenii la analize

Cristina Palade
6 iul 2007 987 vizualizări
Canicula si concediile au crescut in luna iunie cu 30% numarul de analize si consultatii la centrele medicale Medcenter

Canicula din ultimele saptamini a creat populatiei, indiferent de virsta, multe probleme de sanatate. Oamenii au mers imediat la controale medicale pentru a verifica in ce masura caldura le afecteaza starea sanatatii. Reprezentantii companiei Medcenter au facut primele evaluari si au constatat ca cele mai mari cresteri ale numarului de analize si consultatii efectuate au fost inregistrare in Bucuresti si Buzau, cu 35% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. In Focsani, centrele Medcenter au inregistrat cu 20% mai multe consultatii si teste de laborator, specialitatile cele mai cautate fiind cardiologia si neurologia. Ingrijorati, angajatii care beneficiaza de abonamente de medicina muncii la Medcenter au decis sa isi faca analizele complete inainte de plecarea in concediu, pentru a preveni si trata sensibilitatile organismului care apar in perioadele caniculare. Astfel, in total, in luna iunie s-au efectuat aproximativ 8.100 de consultatii si peste 320.000 de analize de laborator, fata de perioada similara a anului trecut cind s-au efectuat doar 6.100 de consultatii si aproape 230.000 de analize de laborator. Compania Medcenter este pregatita in acest moment sa primeasca pacientii care doresc sa isi efectueze analizele de care dispun gratuit prin Programul National de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei. "La nivelul fiecarei regiuni in care operam am dezvoltat infrastructura in teren astfel incit serviciile de recoltare sa fie la indemina atit a pacientilor din orasele cu acoperire Medcenter, cit si in mediul rural. Momentan avem 100 de puncte de recoltare in toata tara si 500 de medici parteneri" a precizat dr. Florin Balanica, Director General Medcenter. In prezent Compania Medcenter are in tara o retea de 8 centre medicale si 7 laboratoare de analize. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.