Ultima oră

Se cauta judecatori si procurori

Cristi Irimia
2 iul 2007 794 vizualizări
Incepind de astazi se pot face inscrieri la un nou concurs pentru admiterea ca auditori de justitie in cadrul Institutului National al Magistraturii.

Ministerul scoate la bataie 140 de posturi de procuror si 100 de judecator, perioada de inscriere la concurs incheindu-se vineri, 20 iulie. Prima proba este scrisa, tip grila, eliminatorie, urmind a fi sustinuta pe 30 august, la Bucuresti. Absolventii facultatilor de drept care se vor inscrie vor trebui sa raspunda la 100 de intrebari, fiecare valorind un punct. Ca sa fie admisi la proba a doua, verificarea rationamentului (11 septembrie), candidatii trebuie sa adune 80 de puncte la prima proba, unde intrebarile vor fi din drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal, dintr-o bibiliografie extrem de ampla. De altfel, la ultimele concursuri de acest gen, promovabilitatea a fost de sub 5%, in iunie existind doar un singur candidat admis in magistratura din 194 de pretendenti. In fine, a treia proba a admiterii este interviul, in fata unei comisii formate dintr-un judecator, un procuror, un psiholog, etc., proba ce se va desfasura intre 12 si 18 septembrie. Se pot inscrie la concurs absolventii de drept cu cetatenie romana, fara cazier judiciar sau fiscal, dar si cu capacitate deplina de exercitiu. Rezultatele finale ale concursului vor fi anuntate pe 25 septembrie. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.