Ultima oră

Adio examen pentru redobindirea permisului!

Dan Chiriac
30 iun 2007 1182 vizualizări
Masura va intra in vigoare in perioada imediat urmatoare

Odata cu intrarea in vigoare a noului Cod Rutier, orice sofer care raminea fara permisul de conducere era nevoit sa sustina un examen pentru a reintra in posesia sa. Testul trebuia sustinut in fata politistilor si, pentru a fi declarat admis, candidatul era nevoit sa raspunda corect la cel putin 13 din cele 15 intrebari ale chestionarului. In primele luni dupa introducerea acestui examen, doar 10-15 la suta dintre cei examinati reuseau sa treaca testul. In aceste conditii, legea urmeaza a se modifica in perioada imediat urmatoare. Conducatorii auto vor reintra in posesia permiselor de conducere dupa expirarea perioadei de suspendare cuprinsa intre 30 si 90 de zile. Exista insa si citeva exceptii in acest sens. Conducatorii auto care se vor urca bauti la volan, vor trece pe culoarea rosie a semaforului sau vor efectua o depasire neregulamentara, toate acestea urmate de o tamponare sau un accident, vor merge in fata comisiei de examinare si vor da testul de 15 intrebari. Noua prevedere nu este inca aplicabila. "Nu ne-a venit nimic oficial, probabil ca in perioada urmatoare se va intimpla acest lucru. Pina atunci, soferii vor da examen in toate cazurile in care vor ramine fara permis", a subliniat comisarul Adrian Huzum, de la Serviciul Politiei Rutiere.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.