Ultima oră

Premiul anului 2006 pentru comisarul scriitor

Valentin Muscă
29 iun 2007 652 vizualizări
Politistul Gheorghe Mocanu a obtinut premiul pentru debut din partea filialei Bacau a Uniunii Scriitorilor

Uniunea Scriitorilor din Romania a acordat prozatorului Gheorghe Mocanu "Premiul anului 2006" pentru debut. Este vorba despre volumul "Borta" (Ed. Rafet, 2006) din ciclul "Din umbra muntilor", un roman năsit de regretatul profesor Ion Rotaru, cel care i-a schimbat intrucitva destinul scriitorului Gheorghe Mocanu. Criminalist la IJP Vrancea, Gheorghe Mocanu a reusit prin volumul "Borta" să realizeze unul din cele mai frumoase romane autobiografice in care se regăsesc sătenii unui cătun numit Ursoaia. De altfel, motivatia Uniunii Scriitorilor din Romania, Filiala Bacău a fost tocmai originalitatea acestui roman, vocabularul neaos si nu in ultimul rind prospetimea frazelor. "Pot să spun că sint fericit pentru acest premiu care este inainte de toate o recunoastere din partea breslei. încerc prin ceea ce fac să nu dezamăgesc pe cei care mi-au acordat acest premiu. Desigur, romanul premiat este inspirat din copilăria mea, dar are si multă fictiune. De aceea este literatură", ne-a spus Gheorghe Mocanu. Scriitorul este laureatul mai multor premii la concursurile nationale de creatie literară. Autorul nu este un necunoscut. A lansat un album de muzică usoară in 2002, a avut două expozitii de pictură, la Focsani si Bucuresti. Publică in revistele "Pentru Patrie", "Politia Romană", "Revista Sud", "ProSaeculum" si "Oglinda literară". Este membru al Asociatiei Culturale "Duiliu Zamfirescu" si secretar de redactie al tinerei reviste odobestene "Negru pe alb", unde se află in staff-ul Clubului Artelor "Măgura". De curind autorul a publicat volumul de povestiri "Pe ulita vintului" (Ed. Andrew, Focsani, 2007) si are in pregătire un volum de nuvele.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.