Ultima oră

Plaja Doaga este si nu este autorizata

Cristina Palade
29 iun 2007 1574 vizualizări
"Autorizatia nu consta numai in calitatea apei", sustine directorul Autoritatii de Sanatate Publica

In ciuda informatiilor potrivit carora la Plaja Doaga apa de imbaiere nu corespunde din punct de vedere sanitar-veterinar, Ziarul de Vrancea a intrat zilele trecute in posesia buletinelor de analize, facute in perioada 18-21 iunie 2007, care atesta contrariul. Cele trei buletine de analize realizate la apa de imbaiere, la nisip si la apa potabila de catre laboratorul de microbiologie de la ASP Vrancea arata ca toate probele sint in conformitate cu legislatia in vigoare, nedepasind parametrii de risc. Astfel, probele luate pentru analize la apa de imbaiere sint conforme cu H.G. 459/2002 privind normele de calitate ale apei de imbaiere, probele luate la apa potabila intra in prevederile Legii 458/2002 privind calitatea apei potabile, iar cele la nisip respecta H.G. 88/2004 privind aprobarea Normelor de supraveghere, inspectie sanitara si control al zonelor naturale utilizate pentru imbaiere. Conform acestor analize, nu ar trebui sa fie probleme de igiena pentru cei care vin sa se imbaieze aici. "E bine de stiut ca plaja de la Doaga corespunde din punct de vedere sanitar normelor in vigoare, iar lipsa autorizatiei de functionare nu are legatura cu pericolul de imbolnavire a celor care vin sa se recreeze aici", ne-a declarat Marian Tiganescu, patronul societatii care a amenajat zona de agrement Doaga. Motivul pentru care se prelungeste eliberarea autorizatiei de functionare este se pare lipsa unui proiectant care sa intocmeasca documentatia necesara in vederea autorizatiei. De asemenea, in vederea imbunatirii conditiilor si a obtinerii autorizatiei de functionare de la autoritatea sanitara, patronul plajei spune ca a facut dusuri pentru barbati si femei, a achizitionat barci de salvare si a confectionat geamandurile pentru restrictiile de scaldat. In urma controalelor realizate de Inspectia Sanitara de Stat la cele opt locatii de imbaiere din judet, printre care si plaja Doaga, ASP a decis ca nu exista nici un loc de imbaiere autorizat. "In primul rind, trebuie sa aiba documentatie cu schita si memoriu tehnic pentru a putea obtine autorizatia de functionare. Aceasta nu consta numai in calitatea apei. Trebuie sa amenajeze plaja, sa aiba punct de prim ajutor, punct de colectare a deseurilor, sa aiba zona ingradita. Dupa ce le are pe toate acestea, poate veni la noi dupa autorizatie", a declarat Cornelia Draguna, director al ASP Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.