Ultima oră

Doi criminali au fost trimisi in judecata

Dan Chiriac
28 iun 2007 694 vizualizări
Procurorii vrinceni au finalizat in cursul zilei de ieri anchetele in cazul a doi vrinceni acuzati de crima. Ion Lera, 51 ani, din comuna Gura Calitei, si Vasile Oana, 30 ani, din comuna Paunesti, vor aparea in fata instantei de judecata dupa ce si-au omorit fratele si, respectiv, vecinul.

Ion Lera si-a omorit fratele, iar Vasile Oana vecinul

Chiar de Buna Vestire, pe fondul consumului de alcool, Ion Lera l-a omorit pe fratele sau vitreg, Marian Stoican, 44 ani, dupa ce au venit de la slujba religioasa de la Manastirea Dalhauti. Cei doi lucrau ca zilieri in satul Bontesti, comuna Cirligele, si dupa ce s-au intors de la slujba s-au cinstit. In urma unui schimb de replici, alimentat de aburii alcoolului, Ion Lera l-a lovit pe fratele sau cu un cutit in inima. Barbatul, cu ultimele eforturi si plin de singe, a reusit sa mearga pina la un vecin pentru a cere ajutor, dar pina la urma a decedat intr-o balta de singe. In celalalt caz, Vasile Oana, 30 ani, este acuzat ca si-a omorit vecinul pe 10 aprilie. Ancheta desfasurata a confirmat faptul ca Danut Bostan, 38 ani, a fost omorit pentru simplul fapt ca a intrat cu oile pe un izlaz, pe care agresorul l-a considerat "teritoriul" sau. Crescator la rindul sau de cai, Vasile Oana l-a amenintat in prima faza pe vecinul sau, dupa care si-a dus amenintarile pina la capat, lovindu-l cu furca de cinci ori, pina ce unealta s-a rupt. In urma odioasei fapte, plecate in urma unui conflict izbucnit din senin, opt copii au ramas fara tata. Patru dintre ei nu-si vor mai vedea tatal niciodata, in timp ce ceilalti vor avea de asteptat ani de zile pina ce parintele lor va iesi din inchisoare. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.