Ultima oră

Motociclistii luati in vizor de politisti

Dan Chiriac
28 iun 2007 1294 vizualizări
In acest an, in Vrancea s-au inregistrat sase accidente usoare si unul grav in care au fost implicate motociclete sau mopede

Politia Rutiera a declarat razboi celor care circula cu motociclete si mopede si pun in pericol siguranta traficului sau tulbura linistea celor care se odihnesc la orele tirzii ale serii. In ultima vreme, tot mai multi motociclisti au inceput sa circule intr-o roata, cu una sau chiar nici o mina pe ghidon si cu motorul turat la maxim. "In baza unui plan de masuri intocmit impreuna cu Politia Focsani, in fiecare seara, intre orele 21.00 si 24.00, vom actiona pentru diminuarea comportamentului neadecvat in trafic al acestor conducatori de vehicule si pentru a combate zgomotul provocat de acestia prin turarea nejustificata a motocicletelor si mopedelor", a spus subcomisarul Daniel Fatu, seful Politiei Rutiere. In cadrul acestor razii vor fi cooptati si reprezentantii Garzii de Mediu si Agentiei pentru Protectia Mediului, care vor avea ca misiune stabilirea nivelului poluarii fonice cu ajutorul sonometrului. Pe linga posibilele sanctiuni primite din partea celor de la Mediu, motociclistii pot plati si pentru incalcarea regulilor de circulatie. "Acesti participanti la trafic sa ia la cunostinta ca motociclete si mopede trebuie sa fie inregistrate, sa aiba asigurarea obligatorie si inspectia tehnica periodica, certificat de inregistrare la primarie", precizeaza Daniel Fatu. Aceste actiuni se vor intensifica pentru diminuarea accidentelor rutiere in care sint implicati acesti participanti la trafic.


Pericol pe doua roti


Saptamina trecuta, la Timisoara, un adolescent de 14 ani, aflat pe un moped, in graba sa de a afla rezultatele de la Capacitate a fost omorit dupa ce a fost lovit in plin de o motocicleta. La nivelul judetului Vrancea, de la inceputul anului s-au inregistrat sase accidente usoare si unul grav in care au fost implicate motociclete sau mopede. Politistii doresc sa-i atentioneze si pe parinti ca pot fi responsabili de asemenea accidente. "Facem un apel si la parinti sa supravegheze copiii si sa nu-i expuna unor pericole si sa constientizeze faptul ca tinerii nu au voie sa conduca astfel de motoare pina la 16 ani si dupa aceasta virsta doar dupa absolvirea unor cursuri la Scoala de soferi si eliberarea unei adeverinte", a mai precizat Daniel Fatu. Acesta lanseaza si un avertisment acestei categorii de participanti la trafic: "Vom fi foarte drastici cu acesti teribilisti, pentru a evita accidentele grave". Tot ieri, politistii rutieri au prezentat rezultatele bilantului pe primele sase luni ale anului. Pe soselele Vrancei s-au inregistrat 58 de accidente grave, soldate cu 17 morti si 49 raniti grav. Cauzele acestora au fost neatentia in conducere, abaterile pietonilor, in special traversarile neregulamentare, neacordarea prioritatii pietonilor si vehiculelor si indisciplina carutasilor si biciclistilor. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.