Ultima oră

Consilierul Iorga a suferit un grav accident rutier

Cristina Palade
27 iun 2007 3081 vizualizări
Fostul sef al Centrului Militar Judetean a intrat cu masina intr-un podet, intre Pufesti si Calimanesti, dupa care s-a rasturnat u acesta se intorcea de la Brasov, in zori u consilierul local a suferit multiple fracturi si traumatisme si a fost transportat in stare grava la Spitalul Militar Central u starea sa este foarte grava si recuperarea ar putea dura cel putin o jumatate de an

Consilierul local independent Gheorghe Iorga a fost implicat ieri dimineata intr-un groaznic accident rutier, produs pe soseaua E 85, intre localitatile Pufesti si Calimanesti. Fostul sef al Centrului Militar Judetean Vrancea se intorcea acasa la volanul masinii sale, o Dacia Logan, de la Brasov, unde il lasase pe ginerele sau. Din motive ramase deocamdata necunoscute, acesta a pierdut controlul volanului si a lovit un cap de pod. Acul vitezometrului s-a oprit la viteza de 140 km/h. Masina a fost complet distrusa. Colonelul in rezerva a suferit rani foarte grave, insa era constient cind a ajuns la spitalul focsanean. In urma complicatiilor ivite, acesta a fost trimis la Spitalul Militar Central Bucuresti. Consilierul local a fost operat ieri dupa amiaza, iar aseara se afla in sectia de ortopedie-traumatologie. Gheorghe Iorga ar putea avea nevoie de peste sase luni pentru a se reface in urma cumplitului accident suferit. Fostul sef al CMJ, in virsta de 61 de ani, a candidat in 2004 la functia de primar al Focsaniului din partea PC, partid care l-a exclus pentru a pierde mandatul de consilier local.


Gheorghe Iorga mai avea de parcurs doar 30 de kilometri pina acasa cind, in jurul orelor 6.30, a avut loc groaznicul accident. Acesta se intorcea de la Brasov, unde il lasase pe ginerele sau. Dupa citeva ore de somn, consilierul local a ales sa se intoarca mai repede acasa, pe racoare, si a plecat in zori spre Focsani. Din nefericire, o secunda nefasta a dus la producerea tragediei. "Conducatorul auto a pierdut controlul volanului, a intrat in santul de pe marginea drumului, a lovit un podet si s-a rasturnat", a spus subinspectorul Sorin Porosnicu, de la Serviciul Politiei Rutiere. In urma accidentului, autoturismul Logan a fost distrus in proportie de 90 la suta. Acul vitezometrului s-a blocat in momentul impactului la viteza de 140km/h si la 2500 turatii/minut. Rezervorul masinii s-a spart, iar intreaga cantitate de benzina s-a scurs pe sosea. De asemenea, pe jos au curs uleiul si lichidul de frina, fiind nevoie de interventia pompierilor pentru spalarea drumului. Pe asfalt au fost gasite un pantof de-al acestuia, un cutit si un bilet de tren, pentru relatia Focsani-Bucuresti, ce a fost folosit pe data de 18 iunie. De asemenea, intre fiarele masinii, politistii au gasit un covor persan. In urma impactului violent, capul de pod a fost practic distrus, bucatile de beton fiind mutate aproximativ doi-trei metri.


"A venit intr-o stare extrem de grava"


Gheorghe Iorga a fost transportat de urgenta la Spitalul Judetean de o Ambulanta. Aici a fost preluat de medicii de la Terapie Intensiva si a fost consultat de seful sectiei de chirurgie, Liviu Petrea. Consilierul local a fost diagnosticat cu fracturi costale, fractura gamba dreapta si stinga, traumatism de bazin si traumatism cranio-cerebral acut deschis. "A venit intr-o stare extrem de grava, cu multiple leziuni la nivelul membrelor, bazinului si capului. S-a procedat la echilibrarea hemodinamica (circulatia singelui in organism- n.r.). Datorita complicatiilor aparute la unul dintre picioare, s-a decis trimiterea sa la Spitalul Militar Central Bucuresti. Cind a plecat avea o tensiune arteriala de 14/8 si era constient", a spus Gabriel Negoita, directorul interimar al Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon". In conditiile in care colonelul este o persoana in virsta, directorul spitalului considera ca recuperarea va fi dificila. "Speram ca recuperarea sa fie grabnica, desi cunoastem ca la asemenea leziuni si la o asemenea virsta, refacerea nu va fi atit de usoara, putind dura pina la sase luni", a precizat Gabriel Negoita. Medicii sint totusi rezervati in privinta sanselor consilierului de a scapa cu viata si fara sechele majore. Acesta era constient in momentul ajungerii la spital si le-a povestit medicilor ce s-a intimplat pina la accident. "Din cite am inteles, acesta venea de la Brasov si era singur in masina. Mai facuse luni un drum la Galati si, pentru a evita temperaturile ridicate, a ales sa mearga mai mult seara si dimineata. Dorea sa ajunga la ora 16.00, pentru sedinta de Consiliu Local", a mai precizat Gabriel Negoita, care este coleg cu Gheorghe Iorga in Consiliul Local Focsani. Pina la sedinta de dupa-amiaza, consilierul avea in plan sa ia parte si la manifestarile dedicate Zilei Drapelului, ce au avut loc in Piata Unirii ieri dimineata.


De la haina militara, la cea politica


Colonelul (r) Gheorghe Iorga a fost multi ani seful Centrului Militar Judetean Vrancea, iar din 2004 si-a dedicat activitatea vietii politice. A fost membru in Partidul Noua Generatie, Partidul Romania Mare, Partidul Conservator, iar in prezent activeaza ca si independent in CL. Alesul local a devenit cunoscut si in urma unui incident rutier, din 2001. Atunci, acesta a ramas fara permis de conducere dupa ce Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean, le-a spus politistilor ca ar fi trecut pe rosu la intersectia de la Big. Dupa mai multi ani de judecata cu IPJ Vrancea, in care baronul a fost citat in instanta ca martor, Gheorghe Iorga a obtinut intr-un final cistig de cauza. In anul 2004, bazindu-se pe notorietatea adusa de functia de comandant al CMJ si pe cea cistigata din acest incident, Gheorghe Iorga a candidat la functia de primar al Focsaniului din partea Partidului Umanist din Romania, actualul PC. Acesta a obtinut insa numai un mandat de consilier local. Dupa trecerea presedintelui de atunci al conservatorilor, Horia Furtuna, de partea lui Marian Oprisan, Iorga a fost exclus din partid imediat dupa alegerile locale si si-a pierdut mandatul. Colonelul (r) a contestat in instanta excluderea, facuta in conditii dubioase, a cistigat procesul si s-a intors in CL, pe locul ocupat citeva de luni de conservatorul Gicu Vrincianu. (Cristina PALADE, Dan CHIRIAC)



Ultima ora


Gheorghe Iorga este in prezent internat la sectia Ortopedie - ATI a Spitalului Militar Central. In cursul zilei, acesta a fost supus la doua operatii la membrele inferioare si starea sa era stabila. Doctorul ortoped Ioan Codoreanu, cel care l-a operat, ne-a precizat ca Iorga a pierdut foarte mult singe si ca evolutia starii de sanatate a acestuia va depinde de modul in care va suporta interventiile chirurgicale din zilele urmatoare. (C. P.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 12 ore, 16 minute, 37 secunde
parca asa suna raspunsul cel mai des intalnit la aceasta intrebare, atunci cand este adresata romanilor ! ca o persoana care apreciaza realizarile profesionale , personale si publice , ale citeste integral
, acum 739371 zile, 12 ore, 16 minute, 37 secunde
va urez sanatate si recuperare rapida colonel nu te lasa DUMNEZEU SA TE AJUTE PE TINE SI FAMILIA TA
, acum 739371 zile, 12 ore, 16 minute, 37 secunde
A migrat pina a ajuns in stilp. Sa-i fie tarina usoara lui si tuturor migratorilor asemenea lui.
, acum 739371 zile, 12 ore, 16 minute, 37 secunde
Va stiu (de mai mult de 27 de ani) un luptator! Va doresc sa castigati cat mai repede lupta cu acest necaz!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.