Ultima oră

Nu este loc pentru droguri in vietile noastre

Ziarul de Vrancea
26 iun 2007 587 vizualizări
Centrul Antidrog, Crucea Rosie, Biblioteca Judeteana si Institutia Prefectului si-au dat mina la manifestarile din acest an

Astazi este "Ziua Internationala de Lupta Impotriva Consumului si Traficului Ilicit de Droguri". Initiata de Oficiul Natiunilor Unite pentru Droguri si Criminalitate, din 1987, in fiecare an, pe 26 iunie este celebrata lupta impotriva consumului de droguri. Cu aceasta ocazie se lanseaza campania denumita sugestiv "Iti controleaza drogurile viata? In viata ta, in comunitatea ta ... drogurile nu-si au locul", realizata de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Vrancea. Scopul acestei campanii este de a constientiza opinia publica asupra pericolului reprezentat de consumul de droguri pentru societate, tinind cont de faptul ca este un fenomen care nu afecteaza un singur individ, ci si pe cei din jurul sau. Implicarea Centrului Antidrog presupune colaborarea cu alte citeva institutii din Focsani, cum ar fi Biblioteca Judeteana, dar si Institutia Prefectului. De asemenea, se vor desfasura actiuni de prevenire a consumului de droguri la doua Centre de Plasament din Focsani, unde se va difuza un film despre efectele nocive ale consumului de "iarba". Consumul intravenos de droguri a devenit o problema majora, cu atit mai mult cu cit numai in Bucuresti exista aproape 30.000 de utilizatori. Specialistii spun ca in Romania, media de virsta a consumatorilor de droguri a scazut in ultimii doi ani, de la 25-30 de ani la 20 ani si se observa o trecere, intr-un timp relativ scurt, de la consumul de droguri usoare cum ar fi cannabis, marijuana, la consumul de droguri tari ca heroina si drogurile de sinteza. Evenimentul va fi monitorizat si de voluntarii Crucii Rosii (CR), care vor fi in Piata Unirii, incepind cu orele 10.00. Impreuna cu cei 30 de copii, voluntarii vor realiza un manifest in tacere, doar prin expunerea unor pancarte cu inscriptii precum "Praful alb inseamna moarte curata" sau "Iti controleaza drogurile activitatea?". Scopul acestei campanii este de a constientiza opinia publica despre pericolul pe care il reprezinta consumul de droguri pentru societate. "Noi am crezut ca judetul nostru este mai ferit de consumul de droguri, fiind mai departe de capitala, dar si la noi au fost probleme", ne-a declarat Lidia Boc, voluntar al Crucii Rosii. Pentru aceasta zi, Biblioteca Judeteana a organizat o expozitie tematica. (Roxana FURDUI, C. PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.