Ultima oră

Caldura face victime in fiecare zi

Ziarul de Vrancea
26 iun 2007 682 vizualizări
Temperaturi record au fost inregistrate si ieri. Daca dimineata mercurul se ridicase in termometre pina la 29 de grade Celsius, in jurul prinzului termometrul inregistra 33 de grade Celsius

Alte patru lesinuri pe strada s-au produs ieri

Datorita caldurii din ce in ce mai greu de suportat, ieri s-au inregistrat alte patru cazuri de lipotimie in judet. Dupa ce au lesinat pe strazile orasului, doua femeii au ajuns la sectia de Urgente a Spitalului Judetean "Sf. Pantelimon", unde au ramas pentru mai multe analize medicale. O alta femeie din Adjud, in timp ce se afla in fata unei farmacii, a lesinat din cauza caldurii. Si in acest caz a fost necesara interventia Ambulantei. O alta tinara de 28 de ani a solicitat ajutorul medicilor de la SAJ. In total, Serviciul de Ambulanta a avut ieri peste 140 de solicitari. "Fata de o zi obisnuita, au fost solicitari duble catre ambulanta", ne-a declarat dr. Vitalie Betisor. Si cele doua corturi ale Crucii Rosii (CR) au fost luate cu asalt. Pina la ora prinzului, la fiecare din cele doua corturi, amplasate in Piata Sud si Piata Unirii, au fost peste 100 de persoane. "In mare parte oamenii au vrut sa-si ia tensiunea arteriala de curiozitate", ne-a declarat voluntarul Nicusor Petre.


ASP, in alerta


Avind in vedere avertizarile meteorologice de cod galben emise saptamina trecuta, ASP Vrancea a facut un raport de evaluare a starii de urgenta si a luat o serie de masuri. Printre acestea se numara si verificarea surselor stradale de apa potabila, instruirea medicilor de familie pentru a constitui un stoc de medicamente pentru a face fata eventualelor urgente. De asemenea, la nivelul spitalelor, managerii au luat toate masurile pentru a avea o rezerva de apa potabila si menajera pentru minimum trei zile, iar Serviciilor de Ambulanta si de primire urgente precum si camerelor de garda din cadrul spitalelor li s-au cerut suplimentarea echipelor de interventie. Cu toate acestea, din cuaza crizei de resurse umane, nici personalul de la UPU, nici cel de la Serviciul de Ambulanta nu si-a suplimentat personalul pe ture, desi solicitarile din ultimele zile au fost mult peste media obisnuita. (Cristina PALADE)



Scaldatul interzis


Autoritatea de Sanatate Publica si Inspectia Sanitara de Stat atrag atentia ca nici un loc de imbaiere din judet nu este autorizat sanitar, motiv pentru care cei care se scalda o fac pe riscul lor. In ultimele zile, inspectorii sanitari au efectuat controale in opt din cele mai populare locatii de imbaiere situate pe principalele riuri. Este vorba de locurile de imbaiere de la Vinatori, Doaga, Golesti, Dumbraveni, Haret, Homocea, Adjud si Adjudu Vechi unde s-au aplicat patru avertismente. "Nu exista nici un loc de plaja si imbaiere autorizat, a precizat dr. Cornelia Draguna, directorul ASP. In ciuda recomandarilor sanitare, vrincenii dau buzna in aceste zile pe plajele amenajate pe riurile Putna, Siret sau Trotus pentru a scapa de zapuseala. Autoritatile sanitare au recomandat primariilor sa afiseze in loc vizibil placute pe care sa se scrie "Scaldatul interzis". ( S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.