Ultima oră

Zece minute de prapad in judet

Dan Chiriac
25 iun 2007 982 vizualizări
Simbata dimineata, o furtuna scurta, dar foarte puternica, a facut dezastru pe unde a trecut

Furtuna care s-a abatut simbata dimineata asupra judetului, in jurul orei 10.00, a facut un adevarat prapad in numai citeva minute. Vintul puternic a rupt crengi, stilpi de energie electrica, cabluri, punti si a luat pe sus un acoperis de casa la Nereju. In Focsani, pe strada Revolutiei, din cartierul Sud, vijelia a rupt mai multe crengi dintr-un copac, care au cazut peste masina unui proprietar ghinionist care era parcata in zona. Masina s-a ales cu luneta sparta, iar circulatia in zona s-a desfasurat cu greutate citeva zeci de minute. Proprietarii din zona au reclamat de multe ori la Primarie ca arborii trebuie taiati intrucit sint batrini si ar putea fi rupti de vint. Sefii Directiei de Dezvoltare din cadrul Primariei Focsani s-au plins insa, la ultima intilnire avuta cu cetatenii, ca nu au cum sa rezolve aceasta situatie deoarece nu au macara in dotare, fiind nevoiti sa o imprumute pe cea de la CUP atunci cind trebuie sa intervina la o urgenta. Furtuna de simbata dimineata a afectat si alimentarea cu energie electrica a mai multor localitati. "La ora 10.00 erau afectate opt linii de medie tensiune - linii aeriene, 249 de posturi de transformare si 66 de localitati. S-a lucrat cu 12 echipe in teren, iar la orele 16.00 toate avariile fusesera remediate, raminind doar deranjamente individuale si colective", a spus Mariana Trif, purtatorul de cuvint al SC Electrica. Vijelia a produs pagube in multe comune. De exemplu, la Nereju, jumatate din stilpii din fier care sustineau o punte peste riul Zabala, cu o lungime de 250 de metri, au fost indoiti. "A fost un fenomen nemaipomenit! Au fost zece minute de dezastru, stilpi de telefon si energie electrica darimati, din care unii au ramas atirnati in fire, garduri darimate, un acoperis smuls de vint. A fost un fel de tornada", ne-a declarat primarul Ion Pauca. Cele mai mari pagube s-au produs la casa doctorului Florin Postolache. Daca la alti localnici pagubele au fost mai mici, acoperisul casei medicului a fost smuls cu totul de vint. De asemenea, in jur de 15-20 de stilpi au fost rupti sau indoiti de vijelie. (D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.