Ultima oră

Un adolescent s-a inecat in Cascada Putnei

Dan Chiriac
25 iun 2007 1962 vizualizări
Un adolescent rebel s-a inecat in Cascada Putnei, un tinar a murit strivit de un bustean si un electrician a sfirsit electrocutat

Simbata trecuta a vrut parca sa confirme superstitia celor trei ceasuri rele cu trei morti cumplite: un adolescent inecat in riul Putna, un tinar strivit de un bustean si un barbat electrocutat in timp ce remedia o banala pana de curent. Adolescentul, de loc din Braila, se afla in tabara la Galaciuc si s-a inecat la Cascada Putnei, simbata dupa amiaza. In afara de soarta, de vina a fost, daca se poate spune asa, si caldura torida, greu de suportat. Sorin Perianu, in virsta de 17 ani, a vrut sa scape de canicula facind o baie in Putna, care s-a incheiat tragic pentru el. "Politistii din Tulnici au fost sesizati despre faptul ca adolescentul, aflat in excursie cu un grup de elevi in tabara Galaciuc, a parasit tabara cu alti doi colegi, fara stirea profesorului, s-a aruncat in apa la cascada Putnei si, din cauza curentilor puternici, a fost dus printre stinci si nu a mai reusit sa iasa la mal", a precizat comisarul Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al Politiei. Cu toate ca disparitia adolescentului a fost anuntata imediat, trupului acestuia nu fusese gasit pina aseara. La fata locului a venit si o echipa de pompieri de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta pentru a ajuta la cautarea trupului lui Sorin Perianu. Dupa ce viitura din 2005 a sapat mai adinc in mal, autoritatile locale din Tulnici au ingradit zona de protectie a cascadei tocmai pentru ca neavizatii sa nu se apropie periculos de mult. Si asta pentru ca in fiecare vara cel putin un tinar isi pierde viata viltoarea adinca de 12 metri. Cascada Putnei are aproximativ 80 de metri lungime, iar apa se strange intr-un lac cu o adincime de 12 metri. Datorita pericolului, in zona scaldatul este interzis. Medicii nu exclud nici ca tinarul sa fi facut un stiop cardiac atunci cind s-a aruncat in apa rece.


Mort la Badiu Company


Tot simbata, un tinar din comuna Nereju a murit intr-un accident de munca. Politistii spun ca Cristian Calugaru, 22 ani, din Nereju a fost adus in stare de coma la dispensarul din comuna, unde a decedat la scurt timp. "Din primele verificari efectuate, a rezultat ca acesta lucra ca zilier la o societate cu profil forestier, in punctul Zarna si, din neatentie, a fost accidentat in timp ce manevra un bustean depozitat in rampa", ne-a spus Mariana Apostol. "Tinarul era dintr-o familie mai necajita, lucra de colo-colo. Accidentul de munca a avut la 20 de km in munte, la o firma din localitate, Badiu Company", ne-a declarat primarul comunei Nereju, Ion Pauca. In acest caz cercetarile sint continuate de procurori si inspectorii de la Inspectoriatul Teritorial de Munca. A treia moarte care a avut loc simbata a fost cea a lui Sandel Dima, 42 ani, un electrician din Focsani. Potrivit Politiei, barbatul si-a gasit sfirsitul in timp ce incerca sa-l ajute pe cumnatul sau din Urechesti sa-si remedieze pana de curent care ii lasase gospodaria fara energie electrica. Sandel Dima s-a urcat pe un stilp de sustinere a conductorilor electrici, aflat chiar in curtea cumnatului sau cind, din neatentie, a atins cablul electric si s-a electrocutat. Barbatul a cazut de la o inaltime de cinci metri, si a decedat pe loc. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.