Ultima oră

Francofonia cuprinde Primaria!

Doina Ganea
23 iun 2007 661 vizualizări
Mai multi angajati ai municipalitatii focsanene, in frunte cu primarul Decebal Bacinschi, au plecat in Franta u in aceasta vara, mai multi consilieri locali vor pleca la perfectionare pe litoral

De la inceputul aceste saptamini, Primaria Focsani a fost lasata in grija viceprimarului Neagu Nistoroiu, pentru ca primarul Decebal Bacinschi si-a luat o saptamina de concediu. Surse din Primarie afirma ca primarul se afla in Franta, unde a plecat alaturi de sotia sa, Iulia. Tot in Franta, pentru o saptamina, se afla si sefa Serviciului de personal, Micsunica Baciu, si consilierul juridic Violeta Dima. Acestea din urma se afla intr-un schimb de experienta la invitatia Fundatiei franceze "Echanges Sans Frontieres", al carei presedinte, Leon Jauzelon, a fost in septembrie anul trecut in vizita la Focsani. Fundatia "Echanges Sans Frontieres" realizeaza schimburi culturale si de experienta intre profesorii si elevii francofoni din Vrancea si omologii lor din regiunea Vandee, de aproape de 5 ani. Profesorul Leon Jauzelon a vizitat pentru prima data Romania in urma cu 10 ani, iar cooperarea cu Vrancea a fost stabilita cu ajutorul profesoarei de franceza Constanta Coatu de la Colegiul National "Al. I. Cuza" si presedinte al fundatiei "Association OUI". Profesorul Leon Jauzelon a reinnoit invitatia adresata primarului Decebal Bacinschi de a vizita regiunea Vandee situata la tarmul oceanului Atlantic. Nu stim acum daca primarul chiar a dat curs invitatiei, pentru ca acesta n-a put fi contactat in ultimele zile. Francezii au dorit sa-si arate ospitalitatea fata de toti alesii focsaneni. Potrivit informatiilor noastre, din delegatie ar fi trebuit sa faca parte trei consilieri locali si trei persoane din partea fundatiei "Association OUI", o astfel de calatorie ajungind sa coste aproape 1.000 de euro, din care numai 200 de euro va fi decontata din bugetul local. Pina acum, nici unul dintre alesi nu a dat curs acestor schimburi culturale, majoritatea motivind costurile ridicate ale deplasarii.


Cursuri de perfectionare estivale


Fie la munte, fie la mare, consilierii focsaneni se arata intodeauna

dornici de perfectionare, mai ales daca e gratis. In aceasta vara si-au aratat disponibilitatea de a merge la cursurile organizate de Centrul Regional de Formare Continua pentru Administratia Publica Locala, consilierii Ion Vlase, Sandu Paroiu, Cezar Mihailescu, Doina Fodoreanu, Rodica Boboc, Carmen Bizna, Apostu Vasile Croitoru si Stefan Atomei. Daca Cezar Mihailescu si Sandu Paroiu au ales sa patrunda in tainele gestiunii patrimoniului la Predeal, cei tineri au preferat litoralul. Toate cursurile de la malul marii vor avea loc la Mamaia, pentru o saptamina. Prima va pleca democrata Mirela Bizna, care se va instrui in perioada 1 - 7 iulie in domeniul comunicarii interinstitutionale. Acesta va fi urmata doua saptamini mai tirziu (15-21 iulie) de colegul sau de partid Vasile Apostu Croitoru, care a preferat cursul despre managementul fondurilor structurale. Liberalii Doina Fodoreanu si Stefan Atomei vor capata cunostinte despre managementul conflictelor, comunicare si negociere, in timpul cursului care se va desfasura in perioada 12-18 august. Tot in aceeasi perioada, Ion Vlase a ales sa se instruiasca in domeniul managementului functiei publice. Lista cursantilor estivali va fi probabil suplimentata cu consilierul local Stancu Gheorghe Sotir, care a depus ulterior avizarii proiectului de hotarire o cerere catre primarul Decebal Bacinschi pentru a urma cursul privind serviciile de internet si intranet, care se va desfasura la Jupiter. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.