Ultima oră

Caldura si victimele ei

Cristina Palade
22 iun 2007 1103 vizualizări
Ieri, Ambulanta a fost chemata de 88 de ori u cele doua corturi pentru luarea tensiunii amplasate in oras au fost luate cu asalt

Caldura a facut ieri alte trei victime in Focsani. O femeie din Golesti a necesitat o interventie la domiciliu. La Ceasul Rau, o tinara a cazut pe strada, dar si-a revenit dupa ce medicii de la Ambulanta i-au acoradat primul ajutor, nemaifiind nevoie sa fie transportata la spital. O alta batrina, de 75 de ani, a cazut pe strada, in zona Bisericii Sf. Constantin si Elena, fiind transportata la sectia de Urgente a Spitalului Judetean. In prezent, batrina se afla in afara oricarui pericol. In total, Serviciul Judetean de Ambulanta a avut 88 de solicitari pentru diferite afectiuni, numai pe raza orasului. "Numarul de solicitari se incadreaza in limitele normale pentru aceasta perioada torida", a tinut sa precizeze directorul Danut Ceamburu. De asemenea, Autoritatea de Sanatate Publica (ASP), in colaborare cu filiala de Cruce Rosie (CR), au amenajat in Piata Unirii si in Piata Sud doua corturi pentru acordarea primului ajutor si luarea tensiunii. La fiecare din aceste corturi se afla cite un asistent medical comunitar si un voluntar de la CR. "Cortul este o necesitate. Sint oameni care in acesta perioada chiar au nevoie de ajutor, iar aceste corturi reprezinta primul punct de ajutor pentru ei", ne-a declarat Vasile Dorneanu, unul dintre cei care asteptau la rind sa-si ia tensiunea la cortul amplasat in Piata Unirii. "Pina la ora 15.00 am avut 120 de persoane vazute, in mare parte persoane de virsta a treia, care sint hipertensivi, dar si tineri. Cei mai multi au venit de curiozitate, sa verifice tensiunea. Toti cei verificati de noi au fost multumiti de masura care s-a luat in aceste zile toride", ne-a spus Lavinia Mitu, asistent medical comunitar. Cu toate acestea, in oras mai trebuia sa fie amplasat un al treilea cort in Piata Moldovei, dar proprietarul unui magazin de mobila, in fata caruia trebuia sa fie cortul, nu a permis celor de la Crucea Rosie sa instaleze punctul de prim ajutor.


Si Spitalul Judetean este pregatit


Gabriel Negoita, directorul interimar al Spitalului Judetean, a declarat ca spitalul este pregatit pentru caldura din aceste zile. "La nivel de spital am dispus o comanda suplimentara de ser fiziologic si glucoza catre firmele care au contracte cu noi. De asemenea am dispus achizitionarea, in regim de urgenta, de adrenalina", a declarat Gabriel Negoita. Pina la sfirsitul lunii se vor achizitiona si 14 aparate de aer conditionat, care vor fi folosite pentru etajele superioare ale cladirii, unde este mai cald. Potrivit lui Negoita, aceste aparate sint absolut necesare, pentru ca sint incaperi, unde temperatura aerului poate ajunge pina la 40 de grade, iar aparatura medicala nu functioneaza in astfel de conditii. Unul dintre aceste aparate este chiar cel de la anestezie. "Unele aparate nu functioneaza daca se depaseste o anumita temperatura", a mentionat Negoita. In plan mai sint trecute si 20 de frigidere pentru pastrarea alimentelor si a unor medicamente. Se vor face achizitii si de jaluzele cauciucate pentru sectiile etajului V si in mod deosebit pentru sectia de Pediatrie. Nici personalul medical nu va fi lasat fara apa minerala, asta daca temperaturile vor depasi 37 de grade trei zile la rind. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.