Ultima oră

Boschetarii vandalizeaza teii Odobestilor

Eduard Popescu
22 iun 2007 660 vizualizări
In loc sa ia apararea cetatenilor de strada Caporal Dia, agentul de politie i-a lasat pe cetateni cu agresorii pe cap

Sub ochii Politiei neputincioase, persoane fara ocupatie si fara domiciliu fix din Odobesti, care locuiesc clandestin in barăcile de lingă Gară, vandalizeaza an de an teii de pe strada din fata Garii. Pe locul prin care odinioara coborau agale doamnele din lumea buna a Bucurestilor, venite in vacanta in orasul vinurilor, patruleaza astazi fara nici o teama adevarate bande care desfigureaza teii din parcul aflat in fata Garii. Chemata la fata locului, Politia se declara neputincioasa si-i abandoneaza pe cetateni prada acestor indivizi care vor sa cistige un ban din vinzarea florilor de tei. Se pare ca o parte dintre ei provin dintre persoanele care au fost date afara din Centrul de Integrare prin Terapie Ocupationala, aflat chiar pe strada Caporal Dia, si care nu mai au unde locui. "In fiecare an se intimpla acelasi lucru. Fac adevarate campanii de ditrugere. Ba fura toata frunza de vita de vie, ba rad teii din parcul din fata. De aceasta data au depasit orice limita, distrugind efectiv copacii si lasind in urma o masina de crengi. Daca le spui ceva, te ameninta. Ieri am chemat Politia, iar agentul Crivat, venit cu masina, a fost agresat. A cerut ajutor prin statie, a plecat si nu a mai venit, lasindu-ne cu acesti huligani care ne terorizeaza. Am telefonat din nou pe 112 si mi-au spus de la Politie sa fac plingere la primarie si, la rindul ei, primaria sa faca plingere la Politie. Atunci mi-au zis ca vor intocmi dosar nu mai stiu pentru ce. Am fost si la Garda de Mediu, la Radu Minea. O sa mergem la Bucuresti sa aducem televiziunea, sa vada o tară intreagă cum este vandalizat un parc, iar Politia nu poate sa-i opreasca", ne-a spus Avram Tataru, unul din cetatenii de pe strada Caporal Dia, care se lupta an de an cu acesti agresori care distrug arborii orasului Odobesti. De la Politia Odobesti, ofiterul de serviciu ne-a ascultat amabil si ne-a spus să revenim mai tirziu pentru că politistii orasului sint plecati la tragere. Dacă asa fac si cind sint reclamatele agresiunile intelegem de ce locuitorii de pe strada Caporal Dia se vaita ca trăiesc sub amenintarea "vandalilor". (E. POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.