Ultima oră

Incepe Caravana despre discriminare

Mihai Boicu
21 iun 2007 605 vizualizări
Astazi ajunge la Focsani "Caravana pentru informare si formare in domeniul discriminarii". Timp de doua zile, la Instituatia Prefectului va avea loc un seminar in care vor fi abordate diferite teme despre discriminare, incepind de la legislatie, cazuri concrete si problemele cu care se confrunta comunitate locala.

Deschiderea evenimentului va avea loc astazi la ora 11.00, iar la festivitate vor participa reprezentantii institutiilor care l-au organizat. Este vorba de Csaba Ferenc Asztalos, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Razvan Chirica, reprezentantul Unites Nations Development Programme (UNDP), subprefectul Mioara Flenchea si Gabriela Obodariu, presedintele APD - Club Focsani. "Ideea de baza a acestui eveniment este specificul local si problemele care au fost la nivel local", a declarat Catalin Dragulescu, purtatorul de cuvint al Prefecturii. Astazi, intre orele 11.00 si 16.00, se va prezenta legislatia, cadrul national si institutiile abilitate in ceea ce priveste problemele discriminarii, procedura de solutionare a petitiilor si o dezbatere intre Prefectura si APD pe tema identificarii problemelor comunitatii. Miine, incepind de la la 9.30, se va prezenta jurisprudenta CNDN, solutionarea spetelor care au ca obiect discriminarea, dupa care vor continua dezbaterile intre APD si Prefectura pe seama indentificarii problemelor comunitatii. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.