Ultima oră

Un tata a vrut sa-si arunce copiii din tren

Silvia Vrînceanu Nichita
20 iun 2007 711 vizualizări
Barbatul rapise copiii de la fratele concubinei sale plecata la munca in Italia. Prins fara bilet in tren, omul a vrut sa sara din tren cu tot cu copii. Interventia calatorilor din acceleratul Iasi-Brasov a facut ca tragedia sa fie evitata

O fetita de 4 ani si un baietel de 11 ani au fost la un pas sa fie aruncati din tren de catre tatal lor, aflat intr-o stare avansata de ebrietate, in momentul in care controlorul i-a prins fara bilet. Incidentul s-a petrecut in trenul accelerat Iasi-Brasov, care a trecut prin statia CFR Focsani, luni la orele 16.00. Doar interventia unor calatori aflati in vagon a facut ca tatal inconstient sa fie oprit la timp si micutii sa nu fie aruncati intre statii din trenul care rula cu peste 120 de kilometri la ora. Copiii, extrem de speriati, au fost coboriti din tren in Gara din Focsani, alaturi de tatal sau dupa ce seful unui alt tren a alertat un politist de la Serviciul Politiei Transporturi Feroviare aflat pe peronul statiei CFR Focsani. Primele verificari efectuate de politistii vrinceni au scos la iveala ca Dumitru Vatafu, de 35 de ani, din orasul bacauan Buhusi, a luat micutii pe ascuns de la unchiul lor, in grija caruia fusesera lasati de mama acestora, plecata la munca in Italia. Cei doi au trait in concubinaj si s-au despartit dupa ce femeia si-a cautat de lucru in strainatate.


Tatal era "turbat"


Politistii spun ca barbatul a fost extrem de agresiv si nu a dat nici un fel de eplicatii coerente cu privire la destinatie. "Cind am intervenit, tatal a devenit si mai violent. Ne-a fost foarte greu sa ne intelegem cu el pentru ca era efectiv turbat din cauza bauturii. Copiii ne-au spus ca au urcat in tren din gara Tecuci, unde au fost batuti de tatal lor si ca nu le-a spus unde vor fi dusi. Micutii erau atit de speriati si bulversati incit ti se rupea inima cind te uitai la ei. Pe traseu, cind controlorul le-a cerut biletul de calatorie, tatal a inceput sa-i bata din nou, a deschis usa si i-a impins pentru a-i forta sa sara din mersul trenului. Citiva calatori s-au pus inaintea lor si astfel barbatul a fost oprit", ne-a relatat comisarul sef Sandel Doaga, ofiter specialist la Politia TF Vrancea. Dumitru Vatafu s-a ales cu dosar penal si, deocamdata, este cercetat in stare de libertate pentru ultraj. Micutii aflati inca in stare de soc au fost internati in adapostul temporar pentru copilul delincvent si din strada din Focsani. Politia vrinceana a transmis ieri o nota telefonica autoritatilor locale din orasul Buhusi pentru a afla cine este tutorele acestor copii si au sesizat totodata Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau pentru a efectua o ancheta sociala pentru a se vedea care este situatia familiala. Politistii de la Serviciul Transporturi Feroviare ne-au declarat ca nu s-au mai confruntat niciodata cu un asemenea caz de violenta asupra copiilor in trenurile de calatori. Daca se va dovedi ca le-a pus copiilor sai viata in pericol, bacauanul Dumitru Vatafu ar putea fi decazut din drepturile parintesti de catre judecatori. De precizat ca in ultima vreme tot mai multi copii cad victime agresiunilor pentru ca sint lasati fara supraveghere de parintii care pleaca la munca peste hotare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.