Ultima oră

Caravana discriminarii ajunge la Focsani

Doina Ganea
20 iun 2007 574 vizualizări
Proiectul urmareste sensibilizarea opiniei publice cu privire la importanta combaterii discriminarii de orice natura

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PUND) Romania organizeaza, in parteneriat cu APD Club Focsani, "Caravana pentru informare si formare in domeniul nediscriminarii", care are loc in perioada iunie "" iulie 2007. Primele sesiuni de informare si formare in cadrul acestui acestui proiect se vor desfasura in zilele de 21 si 22 iunie, la sediul Prefecturii Vrancea, incepind cu orele 11.00. De asemenea, caravana va fi organizata si in orasele Iasi, Bacau, Craiova si Giurgiu. Pentru ca anul acesta a fost desemnat Anul European al Egalitatii de Sanse pentru Toti, "Caravana pentru informare si formare in domeniul nediscriminarii" isi propune sa contribuie la sensibilizarea opiniei publice cu privire la importanta combaterii discriminarii si sa creeze un spatiu pentru dialog democratic pe aceasta tema, o interfata intre institutiile statului, mass media, lideri de opinie, organizatii non-guvernamentale si categoriile dezavantajate. Cu sprijinul institutiilor administratiei locale se vor organiza sesiuni de informare in care participantii vor fi familiarizati cu aspecte ale cadrului legislativ si jurisprudenta in domeniul nediscriminarii, notiuni despre discriminare, precum si modalitati de combatere a faptelor de discriminare. "In cele cinci orase in care se desfasoara Caravana se vor organiza dezbateri publice pe tema discriminarii, la care participantii vor putea sa-si exprime opiniile, sa impartaseasca din experientele proprii si sa ofere solutii pentru rezolvarea situatiilor de discriminare intilnite la nivelul comunitatii. în colaborare cu mass media locala, se vor organiza concursuri pe radio si televiziune, pe tema modalitatilor de combatere a discriminarii si a avantajelor pe care le aduce diversitatea", se arata in comunicatul de presa semnat de Cristina Chinole, coordonatorul proiectului din partea PUND Romania.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.