Ultima oră

Eliberare pe cautiune in dosarul drogurilor

Doina Ganea
19 iun 2007 1297 vizualizări
Tribunalul Vrancea a stabilit, ieri, la 4000 lei cuantumul cautiunii pentru liberarea provizorie din arest a lui Iustinian Nicolae Manole, 27 ani, unul dintre tinerii implicati in scandalul drogurilor din Focsani.

Tribunalul a stabilit o cautiune de 4000 lei pentru Iustinian Manole

Iustinian Manole a mai obtinut odata eliberarea pe cautiune, insa procurorii au facut recurs impotriva sentintei, care a fost admisa de catre magistratii Curtii de Apel Galati. Iustinian Manole a achitat intr-o prima faza 1.000 de lei intr-un cont al Ministerului Justitiei. Procurorul de la sedinta de ieri a cerut ca valoarea cautiunii sa fie mai mare de 1000 de lei. Cererea de eliberare pe cautiune a fost depusa de mama lui Iustinian Manole, iar acesta a acceptat-o in instanta. Astfel, Manole va trebui sa achite suma de 4000 de lei pina pe 25 iunie 2007, cind s-a stabilit un nou termen de judecata. In cazul in care nu va respecta obligatiile impuse de instanta, Manole va pierde banii si va fi reincarcerat. Arestat pe 12 aprilie a. c., tinarul nu are voie sa paraseasca Focsaniul pe durata masurii luate de instanta, decit cu aprobarea procurorului in faza urmaririi penale. Daca va fi trimis in judecata, Iustinian Manole va fi judecat tot in libertate si va putea pleca din oras doar cu aprobarea judecatorului delegat cu executarea. Totodata, acuzatul este obligat sa comunice anchetatorilor sai orice schimbare de locuinta, sa nu frecventeze baruri, restaurante sau alte locuri publice de acest gen de pe raza teritoriala in care i-a fost limitata deplasarea, trebuie sa se prezinte la organele judiciare ori de cite ori va fi chemat si nu are voie sa intre in legatura cu celelalte persoane din dosar si nici cu persoanele care vor fi audiate. Parasirea tarii se poate face numai cu aprobarea instantei de judecata. Orice abatere de la aceste reguli ii poate complica enorm situatia lui Iustinian Manole. Daca intre timp vor aparea elemente noi in dosar care justifica arestarea sa, instanta poate revoca masura eliberarii provizorii. In acest moment, au mai ramas arestati in dosarul drogurilor doar Razvan Prichici si Iustinian Manole, in timp ce Lenuta Soare a fost eliberata in urma cu o luna si este cercetata in libertate. Un alt invinuit, Ionut Cernica este si el cercetat in libertate, iar Marius Avram este dat in urmarire generala fiind banuit ca se ascunde in Italia. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.