Ultima oră

Casa de Cultură Odobesti a fost binecuvîntată

Valentin Muscă
9 iun 2007 763 vizualizări
Ieri s-a deschis oficial Casa de Cultura "C. C. Giurescu" Odobesti, dupa ce a fost inchisa aproape un deceniu. întrucît institutia a fost locul de unde s-a propagat înainte de 1989, nu numai cultura, dar si ideologia marxistă, autoritătile locale au dorit să steargă duhul acelor ani printr-un serviciu religios oficiat de pr. Stefan Maftei de la Biserica "Sfinta Cruce".

Institutia tocmai a fost modernizata si ar putea intra intr-un program de finantare din partea Ministerului Culturii si Cultelor. Binecuvintarea preotului a fost urmată de lansarea revistei "Negru pe alb" a Clubului Artelor "Măgura", care fiintează la Casa de Cultură. Alaturi de autoritatile locale, primarul Daniel Nicolas, viceprimarul Florin Vetrescu si Puiu Siru, directorul Directiei pentru Cultura si Culte, au participat printre altii oamenii de cultura Virginia Hossu, Ion Panait, Virgil Panait, Gheorghe Mocanu, poetul Gheorghe Istrate, membru in conducerea Uniunii Scriitorilor din Romania, dar si senior editor al revistei odobestene. Ca si alte institutii din judet si Casa de Cultură functionează intr-un vechi imobil din perioada interbelică, iar gurile rele spun că in clădire a functionat si un cabinet medical in care se făceau clandestin avorturi. De aceea, binecuvintarea preotului a avut si

un rol purificator pentru o clădire in care s-a ucis nu numai ideologic. Unii scriitori prezenti la manifestare glumeau spunind că si sediul Directiei pentru Cultură Vrancea a fost cabinet medical unde s-au făcut avorturi, iar cu toate slujbele făcute inainte si după 2004, diavolul continuă să-si facă meseria, dezbinind cele două institutii care se află in clădirea din str. Nicolae Titulescu nr. 1. Să sperăm că la Odobesti va fi in continuare pace, chiar dacă directorul institutiei - Stelică Ene este seful PNG din Odobesti, iar Primăria este condusă de seful local al PSD, Daniel Nicolas. (V. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.